USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Росіяни будують оборонні смуги на підступах до Криму і на півночі півострова

24 Листопада 2022 09:24
Росія активно готується до оборони окупованого Кримського півострова, зокрема створює позиційні райони на півночі Джанкойського району.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у розмові з «Укрінформом».

«Ми бачимо, що вони активно готуються до оборони. Створюють оборонну смугу як на лівому березі Дніпра у Херсонській області, так і на адміністративному кордоні з Кримом, на півночі півострова. Зокрема, будують два позиційні райони в північній частині Джанкойського району. Для них це дуже важливо, адже у результаті контрнаступу українських сил північ Криму буде зоною ураження ЗСУ», – сказав він.

Проте евакуації загарбників із півночі Кримського півострова воєнна розвідка України поки не фіксує, зазначив Черняк.

Говорячи про евакуацію росіян та колаборантів із Херсонської та Запорізької областей, представник воєнної розвідки зауважив, що більшість із них намагається потрапити не до Криму, а на територію Росії.

«Навіть вони розуміють, що так чи інакше Крим для Росії буде втрачений і повернеться до України», – пояснив Черняк.

Також він додав, що загарбники в Криму намагаються тримати кораблі Чорноморського флоту, військову техніку під постійним прикриттям систем протиповітряної оборони, зокрема наземних систем.

«Сподіваються, що це хоч якось зможе врятувати їх від паління у заборонених місцях та недотримання правил безпеки», – зазначив представник ГУР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus