USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росіяни нарешті бачать, як сильно помилився Путін, – керівник британської спецслужби

11 Жовтня 2022 11:25
Керівник Центру урядового зв'язку Великої Британії Джеремі Флемінг заявить, що Україна переламує ситуацію на війні проти "виснажених" російських сил.

ВВС цитує витримки з майбутньої промови Флемінга, пише Українська правда.

Незважаючи на вчорашні масовані ракетні удари по всій Україні, Флемінг заявить, що у Москви закінчуються боєприпаси. Він скаже, що процес прийняття рішень президентом Владіміром Путіним виявився "помилковим".

Крім того, ітиметься й про те, що витрати Росії на війну в Україні – як з точки зору втрати людей, так і з точки зору втрати техніки – є "приголомшливими", оскільки попередні досягнення зведені нанівець.

"Ми знаємо, і російські командири на місцях знають, що їхні боєприпаси закінчуються", – скаже Джеремі у своєму виступі на щорічній лекції з питань безпеки Королівського інституту Об'єднаних збройних сил.

Він стверджуватиме, що мобілізація ув'язнених і недосвідчених чоловіків "свідчить про відчайдушну ситуацію", а також прямо критикуватиме президента Путіна як ізольованого і такого, що припускається помилок.

"За відсутності ефективних внутрішніх викликів, процес прийняття ним рішень виявився хибним. Це стратегія високих ставок, яка призводить до стратегічних помилок у судженнях", – зазначить глава GCHQ.

Читати ще: Медведєв анонсував нові масовані удари по Україні. СБУ оголосила його в розшук

Флемінг також стверджує, що російський народ зараз починає розуміти проблеми, спричинені тим, що він називає "війною вибору" Путіна.

"Вони (росіяни, – ред.) бачать, наскільки сильно Путін помилився в оцінці ситуації, – скаже він. – Вони тікають від призову, розуміючи, що більше не зможуть подорожувати. Вони знають, що їхній доступ до сучасних технологій і зовнішніх впливів буде різко обмежений".

Читати ще: Боррель після атаки Росії анонсував нову військову підтримку України від ЄС

Тим часом Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що удари Росії по українській інфраструктурі є "глибокою зміною характеру" війни, пише Європейська правда з посиланням на Bloomberg.

Макрон повідомив також, що скличе своїх військових і дипломатичних радників "для аналізу ситуації".

До слова, вчора Еммануель Макрон провів телефонну розмову з Президентом Володимиром Зеленським. Він підтвердив свою цілковиту підтримку і заявив, що Франція збільшить допомогу Україні у відповідь на потреби, сформульовані Києвом, зокрема й того, що стосується військового обладнання.

А от у Сполучених Штатах висловили переконання, що Росія планувала масовані авіаудари по Україні ще до вибуху на Кримському мосту. Про це в коментарі CNN заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише Українська правда.

Читати ще: Ракетні удари по Києву та інфраструктурі росіяни планували ще з початку жовтня, – ГУР

"Найімовірніше, це було те, що вони планували протягом досить тривалого часу. Це не означає, що вибух на Кримському мосту міг прискорити деякі з їхніх планів", – сказав Кірбі.

За його словами, атаки такого масштабу не могли бути сплановані за кілька днів.

Кірбі також не зміг сказати, чи остаточно Путін перейшов від стратегії програшної війни на полі бою до кампанії з підриву морального духу цивільного населення і завдання руйнівної шкоди українським містам та інфраструктурі.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у розмові з Президентом України Володимиром Зеленським пообіцяв надати Україні передові системи ППО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus