USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ракетні удари по Києву та інфраструктурі росіяни планували ще з початку жовтня, – ГУР

10 Жовтня 2022 15:26
Українська розвідка заявляє, що ракетні удари по українській столиці та інфраструктурі росіяни планували ще з початку жовтня.

Про це інформує пресслужба ГУР МОУ.

За даними воєнної розвідки України, російські окупаційні війська отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня.

До військових частин стратегічної та дальньої авіації надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних обстрілів. Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст.

За даними розвідки, 8 жовтня на аеродром «Оленья» з аеродрому «Енгельс» було перебазовано сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та споряджено їх крилатими ракетами Х-101.

На зовнішній рейд Севастополя було виведено 6 носіїв крилатих ракет з сорока ракетами «Калібр».

Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості, наголошують у розвідці.

Нагадаємо, 10 жовтня по всій території України була повітряна тривога та відбувся масований ракетний обстріл по низці міст у низці областей.

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний повідомив, що 10 жовтня за декілька годин російський агресор випустив по Україні 75 ракет, 41 з них збила ППО. Загалом повідомили про 83 ракети.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
авс Показати IP 10 Жовтня 2022 15:47
а чого це вони (ГУРи) нам не повідомили про це вчасно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus