USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Росіяни використовують «загороджувальні загони», аби зупинити масову втечу з поля бою, – розвідка

14 Вересня 2022 19:52
У Харківській області під час відступу від Ізюму й Балаклії війська РФ зазнали значних втрат. Ті, хто вижив, збираються йти в бік російського кордону. Аби зупинити втечу своїх підрозділів з поля бою, загарбники використовують «загороджувальні загони».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією ГУР, у результаті дій українських Сил оборони серед особового складу загарбницьких військ Росії спостерігається нагнітання панічних настроїв та небажання брати участь у війні. Ситуація посилюється завдяки невчасним і неповним виплатам обіцяного грошового утримання.

Встановлено, що багато російських військових, єдиною мотивацією яких було саме матеріальне забезпечення, шукають можливості або повернутися на територію РФ, або здатися в полон.

Загарбники, які відійшли з Ізюмського напрямку в Донецьку область, очікують на підвезення боєкомплекту й пального. За даними розвідки, під час відступу ворожі підрозділи витратили або вимушено покинули практично все озброєння та техніку. Вони скаржаться, що обіцяна допомога так і не надійшла.

Виявлено, що підрозділи 20-ої гвардійської загальновійськової армії РФ (в/ч 12721) під час відступу від Ізюму й Балаклії зазнали великих втрат. У деяких ротах залишилося близько половини особового складу. Ті, хто вижив, мають намір рухатися в бік російського кордону, щоб повернутися додому.

«Багато окупантів зосередилось поблизу російського кордону в районі Білгородської області. Вони не мають зв’язку з командуванням, відсутнє постачання їжі та боєприпасів», – зауважили в ГУР.

За даними розвідки, щоб зупини масову втечу з поля бою, кремлівське командування посилює використання перевірених радянських «методів переконання»: із перехоплених розмов загарбників стало відомо про встановлення тилу так званих «загороджувальних загонів». Зокрема, командирам 4-ої окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу надійшло повідомлення: «У тильній полосі виставлений загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів».

За даними Міністерства оборони України, станом на 13 вересня під час контрнаступу Збройних сил України в Харківській області від російських загарбників визволено понад 300 населених пунктів.

14 вересня Зеленський відвідав визволене місто Ізюм, де взяв участь у церемонії підняття Державного Прапора України, а також привітав бійців-визволителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus