USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Росіянин тримав майже 100 «рабів» у «реабілітаційних центрах» на Донеччині

29 Червня 2019 19:09
Поліція в Донецькій області звільнила з трудового рабства близько 100 осіб, яких експлуатували власники «реабілітаційних центрів». Організатором злочинної групи є громадянин Російської Федерації.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Поліцейські Донеччини викрили мережу фальшивих «реабілітаційних центрів» та звільнили з трудового рабства близько 100 осіб... В ході спецоперації поліція спільно з прикордонною службою, під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області припинили діяльність трьох таких центрів – у Маріуполі, Львівській та Івано-Франківській областях. Встановлений організатор групи – громадянин РФ», – йдеться у повідомленні.

У відомстві розповіли, що злочинне угруповання діяло по всій Україні під виглядом благодійної організації. Людей з наркотичною та алкогольною залежністю незаконно утримували та змушували виконувати важку роботу.

Під час масштабних слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили 12 учасників організації на чолі з організатором, які підозрюються в незаконному позбавленні волі людей.
Нагадаємо, нещодавно затримали винних у незаконному утриманні більше 50 пацієнтів псевдореабілітаційного центру «Ренесанс», що знаходився у Луцьку на вулиці Володимирській. Не лише українців, а й іноземних громадян неправомірно утримували під виглядом лікування, застосовуючи фізичне насилля.

Також у 2017 році під Луцьком викрили і провели обшуки у так званому реабілітаційному центрі «Волна+» для алко- та наркозалежних. Центр «Волна плюс» оскандалився на всю Україну – пацієнти заявили, що їх насильно утримували у кілька поверховій хаті. Не випускали на вулицю та відібрали телефони, щоб неможливо було зв’язуватися з родичами, які доречі думали, що їх рідні там лікуються, і платили за це «лікування» десятки тисяч гривень. За словами підопічних центру, ніякого лікування їм не проводили. Зрештою полоненим вдалося зв’язатися з рідними та правоохоронцями і повідомити, що їх незаконно позбавили волі. Поліцейські визволили з реабілітаційного полону 20 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus