USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Росію відключають від SWIFT

26 Лютого 2022 15:56
Офіційне рішення ще не оформлене, але вже розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та впровадження відключення Росії від системи SWIFT.

Про це пише очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

«Ми гризли-гризли і вигризли. Працювала вся вертикаль української дипломатії - від Президента України до аташе в українському посольстві.

Дякую також тисячам людей, зокрема, українській діаспорі, які тиснуть на свої уряди для підтримки цього рішення.

Цю перемогу українські дипломати присвячують усім оборонцям України», - зазначив він.

SWIFT — міжнародна міжбанківська система передавання інформації та здійснення платежів. Її послугами користуються близько 11 тис. банків і фінансових установ у понад 200 країнах, в тому ж числі Росія.

Якщо Росія не матиме доступу до цієї системи, то фінансові установи не зможуть перераховувати кошти в цю країну. Це означає, що Захід не матиме можливості купувати, наприклад, російські нафту та газ, що призведе не тільки до проблем в Європі, але й до краху економіки РФ.

Близько половини експорту Росії (вартістю 550 мільярдів доларів) іде у країни ЄС і Велику Британію. У Китай – лише майже 10%, у Білорусь – близько 5%.

Відключення Росії від SWIFT, імовірно, спровокує крах російської економіки, однак наслідки цього будуть відчутними у всьому світі, особливо у Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 26 Лютого 2022 16:15
Слава Богу! Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus