USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Світ побачив – українці сильні, українці могутні, українці на своїй землі», – Зеленський звернувся до України

26 Лютого 2022 19:53
Президент України Володимир Зеленський вчергове звернувся до українців, розповівши про дипломатичні успіхи на міжнародній арені, зокрема про відключення від SWIFT.

«Готовність України захищати свою державу, наша солідарність один з одним і хоробрість зламали сценарій окупації нашої країни. Світ побачив – українці сильні, українці могутні, українці на своїй землі і ніколи нікому її не віддадуть. Тож не дивно, що саме в таких великих людей друзі потужніші, ніж вороги», – сказав Зеленський.
Президент розповів, що протягом дня спілкувався з лідерами світових держав, які підтримують Україну.

«Протягом дня щогодини я говорив з лідерами держав-друзів України. Результат є у відносинах з Італією – це справді нова глава для наших держав. Розмова з Маріо Драґі, прем’єр-міністром Італії, поставила все на свої місця. Індія – традиційна світова сила. Обговорив з прем’єр-міністром Моді перебіг нашої відсічі агресору та отримав повну підтримку. Подякував моєму та нашому другу Ердогану за незмінну підтримку нашої незалежності, територіальної цілісності. Сьогодні вкрай важливою є заборона проходу російських військових кораблів у Чорне Море. Зробили! Добрий друг України – Ільхам Алієв, президент Азербайджану, з яким я поговорив про те, що нашій країні не вистачає нафти, але тепер все буде. Ільхам Алієв і президент Ердоган запропонували організувати переговори з Росією. Це можна тільки привітати. А ще президент Швейцарії, прем’єр-міністр Греції і прем’єр-міністр Нідерландів. Відчувається, що Україна здобула щирість та увагу усього нормального цивілізованого світу.

Читати ще: Росію відключають від SWIFT

А практичний результат SWIFT – відключення від глобальної фінансової цивілізації. Наші дипломати боролися цілодобово та натхненно, аби всі країни Європи погодили дуже сильне та справедливе рішення. Маємо і цю важливу перемогу. Це мільярди збитків для Росії. За нами правда!» – наголосив Володимир Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus