USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Російські письменники, історики та журналісти вимагають повернути Сенцова в Україну

23 Травня 2018 09:58
Члени російської асоціації «Свободное слово», Санкт-Петербурзького ПЕН-клубу та «Вольного исторического общества» звернулися до учасників Петербузького міжнародного економічного форуму із закликом підтримати їхнє звернення-вимогу до керівництва Росії щодо звільнення українського режисера Олега Сенцова, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми вимагаємо відправити Сенцова на його батьківщину – в Україну. Смерть Олега Сенцова стане соромом для Росії і назавжди заплямує тих, хто міг його врятувати, але не врятував», – мовиться у зверненні.

Звернення уже підписати понад 150 російських журналістів, редакторів, блогерів, письменників, перекладачів та режисерів.

Петербурзький економічний форум уже двадцять разів збирав у Росії провідних представників світового бізнесу і традиційно проводиться «під патронатом і за участі президента Російської Федерації». Володимир Путін уже привітав учасників Форуму, які 23 травня братимуть участь в урочистому відкритті, а потім три дні працюватимуть за програмою.

Олег Сенцов, український режисер, якого у травні 2014 року затримали у Криму російські спецслужби разом із ще трьома громадянами України. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням «у організації терактів на півострові Крим». Сенцов своєї провини не визнав і наполягав, що російський суд не має права судити громадянина України. Правозахисний центр «Меморіал» визнав Олега Сенцова і арештованого разом з ним Олександра Кольченка – «політв'язнями».



16 травня 2018 року адвокат Сенцова повідомив, що його підзахисний оголосив безстрокове голодування. У такий спосіб Олег Сенцов вимагає звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЕЗ ПОБАЧЕНЬ З РІДНИМИ: В'ЯЗЕНЬ КРЕМЛЯ СЕНЦОВ ЗУСТРІЧАЄ 41-РІЧЧЯ ЗА ҐРАТАМИ

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі Росія із політичних мотивів тримає у місцях неволі 64 українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Травня 2018 12:19
Вам Наді мало?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus