USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Розенблат програв суд проти НАБУ

26 Квітня 2018 10:22
Окружний адміністративний суд Києва відхилив позов народного депутата Борислава Розенблата. Національного антикорупційного бюро з Федеральним бюро розслідувань США, зокрема, залучення співробітників ФБР в оперативно-розслідницької діяльності, повідомляє ZN.ua з посиланням на прес-службу суду.

Розенблат наполягав, що директор НАБУ Артем Ситник мав право налагоджувати співпрацю з ФБР лише після укладення відповідного міжнародного договору.

Він також вимагав визнати протиправною бездіяльність СБУ, яка нібито не проконтролювала розголошення детективами НАБУ державної таємниці колегам з ФБР.

Третьою особою у судовому розгляді Розенблат просив залучити Генеральну прокуратуру.

Окружний адмінсуд визнав позовні вимоги Розенблата недостатньо обґрунтованими і відмовився їх задовольняти.

Раніше в НАБУ заявили, що нардепа Борислава Розенблата зняли з літака і обшукали, бо він, за даними слідчих, намагався вивезти матеріали, важливі для розслідування «бурштинової справи».

18 жовтня в аеропорту «Київ» (Жуляни) під час спроби вилетіти до Німеччини був затриманий депутат Верховної Ради України Борислав Розенблат.

Він є фігурантом так званої «бурштинової справи». Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки в Митний і Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину. Борислав Розенблат ці звинувачення відкидає.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура обіцяла передати в суд справу депутатів Розенблата і Максима Полякова до 15 жовтня. 13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг розглянути клопотання САП про продовження зобов'язань, накладених на Розенблата. 17 жовтня добіг термін носінняелектронного браслета для нардепа Розенблата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus