USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Розенко пояснив, чому підняття тарифів на проїзд – шахрайство

9 Лютого 2017 16:54
Під прикриттям цьогорічного підвищення мінімальної зарплатні до 3200 гривень, власники бізнесу почали підвищувати і вартість своїх послуг. До прикладу, в деяких регіонах уже підняли тарифи на проїзд в маршрутних таксі, в окремих ще тільки планують, передає Главком.

Натомість Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляє, що підстав збільшувати вартість проїзду у маршрутних таксі немає, оскільки середня заробітна плата водіїв складає 4000 - 10000 гривень в залежності від регіону, і вони не отримували її на мінімальному рівні.

Нагадаємо, луцькі перевізники відстоюють ціну квитка у 5 гривень з пасажира. Вони переконують, що через кілька тижнів вартість палива виросте до 23 гривень, та заявляють, що в таких містах як Київ та Тернопіль вартість проїзду вже підняли, тож Луцьк – на черзі. Щоправда, до прикладу, у Тернополі ціна зросла на 1, а не 2 гривні. Натомість депутати міськради не погоджуються з такими аргументами. А городяни ледь не щодня скаржаться на незадовільну якість перевезень.

«Я чітко заявляю: жодних підстав для цього не існує! Водії ніколи не отримували зарплатню на мінімальному рівні. Тому не треба спекулювати на тому, що їм треба піднімати зарплатню вдвічі.

Середня заробітна плата водіїв — 4000—10000 гривень в залежності від регіону. Отже нема причин для підвищення цін на перевезення пасажирів. Це є 100-відсотковим шахрайством. І місцева влада спільно з громадськістю навести порядок», - наголошує Розенко.

Окрім того, віце-прем'єр зауважив, що у Київській області після підняття цін на проїзд по 16 маршрутах було прийнято рішення повернути попередні (дешевші, - ред.) тарифи.

«Це ще раз доводить, що місцеві громади та влада мають діяти разом і не допускати порушення своїх прав через такі маніпуляції монополістів.

Я дав відповідні доручення у Міністерство інфраструктури і місцевим органам влади: відстежувати шахрайські дії перевізників і вживати заходи», - долав Розенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 9 Лютого 2017 17:40
Якщо чинуші думають ,що 3 ₴ вистачає, то чому не закуплять автобуси в комунальне підприємство та возять ?
Анонім Показати IP 9 Лютого 2017 20:17
до тих пір, поки перевезення пасажирів не буде здійснюватись повністю прозоро (електронні квитки на міських та касові апарати на міжміських маршрутах), належне ведення бухгалтерського обліку, а не спрощена система оподаткування, ні про яке підвищення цін на проїзд не може бути мови
123 Показати IP 11 Лютого 2017 12:04
Звісно ж, підвищення мінімалки нічого не пояснює. Візьмемо, скажімо, додаткові витрати на маршрут №12 : 3 водії по 1600 - це 4.8 тис. грн./місяць; за рік 57.6 тис. грн./рік ділимо на 195 тис. пасажирів/рік - отримуємо підвищення тарифу у 30 коп..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus