USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розірвання договорів із фермерами, інвентаризація земель: атовці з Волині озвучили вимоги

9 Листопада 2018 15:15
Випадки надання дозволів на розробку проектів землеустрою в Горохівському районі мешканцям інших областей - не що інше, як «зливання земель в одні руки через учасників бойових дій». В цьому переконані військовослужбовці області, які вимагають вирішити питання «із проблемними сільськими радами».

У ході перемовин у Волинській облдержадміністрації вдалося досягти згоди щодо утворення при Держгеокадастру громадської ради, до якої увійдуть учасники бойових дій. Також голова ОДА Олександр Савченко пообіцяв провести повторні зустрічі з бійцями, зокрема в індивідуальному порядку.

Нагадаємо, атовці, представники громадської «Спілки воїнів АТО», «Автомайдану Волині» 9 листопада вийшли на акцію протесту. Вони вимагали, аби виконувач обов‘язків керівника Головного управління Держгеокадастру Волинської області Олесь Іващенко пояснив, чому в той час, коли військовослужбовці отримують відмовні рішення щодо виділення їм земельних ділянок у Горохівському районі, було підписано 20 дозволів на розробку проектів землеустрою мешканцям інших областей, зокрема Рівненської, Житомирської, Херсонської чи Кіровоградської. Йдеться загалом про 40 гектарів.

Як зазначив голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко, йому не до вподоби події, які сталися у зв’язку з загостренням конфлікту між атовцями та Держгеокадастром.

«Гострих зауважень із роботи Держгеокадастру в мене не було, окрім, звісно, виділення земель поза населеними пунктами в Маневицькому районі», - сказав Олександр Савченко. Та додав, що, на його переконання, люди, які воювали, захищаючи нашу країну, мають отримати все, що гарантує їм держава.

Він висловив готовність бути гарантом у переговорах Держгеокадастру та атовців, водночас закликавши учасників бойових дій активно йому в цьому сприяти.



Так, Олександр Савченко запропонував створити громадську раду, яка би складалася з учасників бойових дій, при Держгеокадастрі. Військовослужбовці висловили готовність увійти до складу ради, однак у випадку, якщо Держгеокадастр очолюватиме інший керівник.

Зі свого боку, в. о. керівника Держгеокадастру Олеся Іващенка зобов’яжуть дорученням вчасно підготувати документи щодо наявності земель, які можна було би виділити бійцям.



Натомість атовці озвучили чергові свої вимоги. Так, військовослужбовці хочуть, аби протягом тижня їм надали детальну інформацію по Горохівському району, зокрема про випадки надання земельних ділянок учасникам АТО, які не є мешканцями області.

Окрім того, було звернено увагу, що є сільські ради, які надали в оренду земельні ділянки поза населеними пунктами фермерам. Атовці хочуть, аби було ініційовано розірвання відповідних договорів, а землі, про які йдеться, виділили військовим, оскільки ці земельні наділи призначені під індивідуальне будівництво, садівництво тощо.

Також учасники бойових дій хочуть, аби свої пояснення надали «проблемні сільські ради», котрі не виділяють землі атовцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анатоль_ Показати IP 9 Листопада 2018 15:24
Вимоги таки що наче вже вони крим та донбас назад забрали.
Просто Показати IP 9 Листопада 2018 16:00
Не за те беретесь. і не в тих відбираєте землю. ви на ній явно працювати не будете, а жага до грошей вона у всіх.
Ато Показати IP 9 Листопада 2018 17:10
Затягування вирішення питання?
В ато до Ато Показати IP 9 Листопада 2018 18:44
Вже набридли ці герої
До в ато Показати IP 9 Листопада 2018 20:25
В основному на фото ті херої шо про....ли 51 омбр і бтро*волинь*. Немає жодного з 30 омбр , 24 омбр , немає жодного з 80 аеромобільної, немає жодного з легендарної 95 оаембр.Так само вониі в 2014 році бухали і бунтували.
Лучанин Показати IP 9 Листопада 2018 21:32
шайка так званих героїв, в той час як справжні герої лишились назавжди на полі бою а ц із року в рік під егідою різних партій ходять і вибивають то те то інше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus