USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Атовці вийшли на акцію протесту до Держгеокадастру Волині. Оновлено

9 Листопада 2018 10:57
Військовослужбовці Волинської області вимагають розібратися з питанням розподілу земельних ділянок у Горохівському районі.

Акція на підтримку законних прав атовців за участі військовослужбовців, зокрема, із Горохівщини, членів громадської «Спілки воїнів АТО», «Автомайдану Волині» стартувала 9 листопада біля приміщення Держгеокадастру Волині.

Нагадаємо, після сварки між військовослужбовцями та виконувачем обов’язків керівника Головного управління Держгеокадастру Волинської області Олесем Іващенком останній написав заяву на звільнення. Із посади він мав піти з 9 листопада.

Відзначимо, активісти неодноразово вимагали, аби Олесь Іващенко детально вивчив питання щодо відмови в одержанні земельних ділянок атовцям. Натомість землі отримують мешканці інших областей.
Як розповів активіст Олексій Кушнєр, два тижні тому учасники АТО вже зверталися до Олеся Іващенка з вимогою вирішити ситуацію, оскільки стало відомо, що мешканці сусідніх областей, зокрема Рівненської, написали заяви на отримання земельних ділянок у Горохівському районі, попри те, що першочергово землі мають надати саме місцевим військовослужбовцям.

Йдеться про 20 проектів землеустрою, які подали жителі Рівненщини, Житомирщини, Херсонщини тощо.

«Олесь Іващенко написав заяву на звільнення. А 6 листопада підписав дозвіл на розроблення проектів на цих 20 ділянках. Це 40 гектарів. Тобто вимога вирішити ситуацію закінчилася підписанням документів 20 жителям, які точно не мешкають у Горохівському районі», - наголосив Олексій Кушнєр.
Близько 11 години ініціативна група увійшла до приміщення Держгеокадастру, аби викликати на переговори Олеся Іващенка. Однак, попри те, що робочий час розпочався давно, на місці не виявилося ні в. о. керівника, ні його першого заступника.
Опісля група осіб відправилася у сусіднє приміщення Держгеокадастру, однак і там ніхто не зміг пояснити, де зараз перебуває Олесь Іващенко. Оскільки в. о. керівника офіційно перебуває на робочому місці, тобто не знаходиться у відрядженні чи відпустці, його повноваження не може перебрати на себе жоден із заступників.

Перший заступник керівника Анатолій Поляков спробував декілька разів дотелефонуватися до в. о. керівника, але безуспішно.

Як згодом стало відомо атовцям, Олеся Іващенка піймали біля дому і станом на 11:30 він перебуває у готелі «Срібні лелеки». Тож атовці направилися туди.

Посадовця знайшли у кафе при готелі. Присутні очікують почути від Олеся Іващенка відповіді на всі запитання.
Олесь Іващенко зазначив, що зранку його викликали до голови ОДА, де доручили вирішити ситуацію з атовцями. Зі слів в. о. керівника, від голови облдержадміністрації він повернувся лише 20 хвилин тому.
Олесь Іващенко сказав, що у Горохівському районі у 2010-2011 роках було передано багато земельних ділянок для ферм. З його слів, атовці запитували про землі, що зараз використовуються під фермерські господарства, тому й отримували відмови.

Також зараз проводиться моніторинг і сільські ради мають повідомити, скільки мають вільних земельних ділянок для подальшої передачі військовослужбовцям. Олесь Іващенко наголосив, що зараз триватимуть бюрократичні процеси, які планують завершити максимум за 3 тижні.
Щодо підписаних документів-дозволів на розроблення проектів землеустрою у Горохівському районі 20 мешканцям інших областей, то Олесь Іващенко не зміг пояснити цього.

Натомість присутні виступили з вимогою, аби в. о. керівника разом із ними поїхав до голови ОДА, щоб той став гарантом їхніх перемовин, оскільки Олесю Іващенку «віри немає».
Стало відомо, що станом на 12:40 голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко перебуває на урочистостях із нагоди відзначення Дня працівників культури у Волинському обласному драмтеатрі імені Тараса Шевченка.

Тим часом до «Срібних лелек» на перемовини приїхав радник голови ОДА Олександр Киричук. Пізніше на місце прибув і сам Олександр Савченко, який запропонував атовцям визначити представників і провести спільну зустріч у приміщенні облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Жека Показати IP 9 Листопада 2018 11:19
Де Олесь ?!!????
Службовець до Жека Показати IP 9 Листопада 2018 12:09
Дєла рєшає
Просто Показати IP 9 Листопада 2018 11:29
заказуха. сама звичайнісінька.
Джек Показати IP 9 Листопада 2018 12:13
Вони не припухли?Вони всі ідуть в АТО шоб землю получити?
ІЯ до Джек Показати IP 9 Листопада 2018 12:45
Заздриш? Ніхто не заважає і тобі іти в АТО, щоб "получити землю".
Юра до Джек Показати IP 9 Листопада 2018 12:45
То і ти сходи
Джек до Юра Показати IP 9 Листопада 2018 19:11
Я ТУТ ДІЛОМ ЗАЙМАЮСЬ,А НЕ БУХАЮ ПО ОКОПАХ І СЕЛЯН ГРАБЛЮ А ПОТІМ ТУТ РЕЖИМ ГЕРОЯ ВКЛЮЧАЮТЬ
777 до Джек Показати IP 9 Листопада 2018 18:43
пухлий джек а її багато дали?????????
111 Показати IP 9 Листопада 2018 12:51
В Горохівському району цілі масиви надають для АТовців з інших областей, які від їхнього імені зразу ж орендують фірми з Сумської, Чернігівської та інших областей. Все купляється в цьому бардаку...
Олександр Показати IP 9 Листопада 2018 13:51
Я знаю, що мене зараз почнуть мінусувати, однак вискажусь. Ледь не кожного дня чути, як атошники відстоюють свої права: не дають землю - збираються купою й протестують, відмовляють у безкоштовному проїзді - знову збираються купою і починають качати права шоферу, погрожуючи йому. Але я чомусь не пригадую, щоб вони збиралися купою для того, щоб добитися правди, яка не стосується саме їх, хоча йдеться про майбутнє України як такої - справедливий суд, корупція, завищені тарифи, катування у поліції і т.п., і т.д. От і виникають характерні думки, які уже були висловлені в обговоренні цього посту. Таке враження, що вони воювали тільки для того, щоб отримати свої пільги і увійти у касту привілейованих, а все інше - не їх справа. І коли я згадую любих народних депутатів, які були обрані як учасники АТО, то мої побоювання тільки помножуються.
ігор луцький до Олександр Показати IP 9 Листопада 2018 14:32
Тому,що немає ніякої корупції,рейдерства,озброєних тітушок,нелегального видобутку бурштину під контролем злочинців,вирізання лісів,міст потопаючих в смітті і водойм з отруйною вродою.Найбільша проблема в державі-це євробляхи.Нам кожного дня про це розповідають і людей нацьковують між собою,щоб менше владу зачіпали.
Атовець Показати IP 9 Листопада 2018 15:11
В Рокинях, наші заяви вже три роки валяються,коли справа зрушиться,ніхто не знає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus