USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Розслідування штурму Капітолію в США: вже є 150 обвинувачених

27 Січня 2021 09:52
У США в рамках розслідування штурму Капітолію у Вашингтоні, яке відбулося 6 січня, федеральні прокурори вже звинуватили 150 осіб.

Про це інформує Кореспондент з посиланням на CNN.

Зазначається, що всього впізнали 400 осіб.

«Багатьом пред’явлені звинувачення в проникненні в закрите приміщення без законних підстав, а також в насильницькому проникненні і хуліганстві в Капітолії», – уточнює телекомпанія.

Серйозніші звинувачення варіювалися від крадіжки державної власності, змови, міждержавних загроз до нападу на правоохоронні органи.

Праціники правоохоронних органів повідомили CNN, що очікують в майбутньому арешту ще сотень учасників заворушень. При цьому наголошується, що слідчі почали фокусуватися на більш складних випадках, таких як екстремістські групи, які брали участь в нападі.

«Список росте по годинах», – пише CNN, зазначаючи, що число обвинувачених зростає після того, як Палата представників США передала в Сенат статтю про імпічмент колишньому президенту Дональда Трампа за підбурювання до повстання.

Нагадаємо, 6 січня прихильники Дональда Трампа, незадоволені підсумками голосування, увірвалися в Капітолій. В результаті відбулися зіткнення з поліцією, під час яких постраждали десятки людей з обох сторін. Жертвами заворушень стали п’ятеро людей, зокрема поліцейський.

Конгресмени в Капітолії в той момент підтверджували результати голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання було перерване, частина конгресменів евакуйована. Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, палата представників і сенат США затвердили перемогу Байдена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан (Крымчанин) Показати IP 27 Січня 2021 11:22
Торжество демократии. А вот задержанные на митингах в поддержку Навального это жертвы "политических репрессий". США в очередной раз продемонстрировала политику двойных стандартов.
Анонім до Степан (Крымчанин) Показати IP 27 Січня 2021 16:23
Є помітна різниця між тлумками, що штурмують адміністративні будівлі і чинять там гармидер, бо їм результати виборів не подобаються і людьми, які протестують проти мерзенних дій проти представників опозиції
777 Показати IP 27 Січня 2021 11:31
А где стурбованнисть мид Украины?
Анонім до 777 Показати IP 27 Січня 2021 16:24
А чим турбуватися? Тим, що до ідіотів застосовується закон?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus