USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розстріл Майдану: оголосили підозру посадовцям Нацполіції

29 Вересня 2017 14:54
Департамент спеціальних розслідувань ГПУ повідомив про підозру трьом колишнім посадовцям МВС, які були причетні до протидії учасникам Революції гідності, а нині обіймають керівні посади в Нацполіції, інформує Укрінформ.

Про це розповів поінформований співрозмовник у прокуратурі.

Зокрема, повідомлено про підозру колишнього начальника відділу організації служби управління організації роботи конвойних підрозділів спеціальних установ та судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС Анатолія Серединського, який нині обіймає посаду заступника начальника Департаменту превентивної діяльності - начальника управління превентивної діяльності Нацполіції.

За словами співрозмовника, повідомлено про підозру колишнього головного інспектора того ж відділу Ігоря Бабича, який наразі очолює Департамент превентивної діяльності Нацполіції.

Крім того, повідомлено про підозру Сергію Поготову, який з 2013-2014 роках обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС, а тепер очолює групу з охоронної діяльності Департаменту безпеки НАК "Нафтогаз України".

За інформацією джерела, Серединського та Бабича підозрюють у причетності до розробки постанов Кабміну про надання дозволу на використання спецзасобів (гранат) виробництва Російської Федерації стосовно учасників мирних акцій у лютому 2014 року. За даними слідчих, вони також роздавали гроші у конвертах правоохоронцям, які були задіяні до протидії учасникам мирних протестів.

Натомість Поготов, за даними розслідування, писав рапорти на отримання гранат, які потім правоохоронці застосовували проти учасників Революції гідності.

Усім трьом інкримінують координацію дій працівників правоохоронних органів під час силових акцій щодо мітингувальників 18 та 19 лютого 2014 року в Києві із застосуванням насильства та зброї.

Наразі Серединський, Бабич і Поготов беруть участь у слідчих діях. Сьогодні після 15.00 Печерський райсуд столиці має розглянути клопотання Генпрокуратури про обрання для них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus