USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Розвідка Британії пояснила, для чого тисячі вагнерівців залишаються у Білорусі

5 Лютого 2024 10:19
На території Білорусі наразі перебуває менше ніж тисяча бойовиків ПВК «Вагнер», яких використовують як інструкторів.

Про це йдеться у новому звіті британської розвідки, передає ТСН.

Британські аналітики зазначають, що «Вагнер» майже точно допомагає навчати білоруських військових і силовиків.

«У Білорусі, найімовірніше, перебуває менше тисячі вагнерівців, натомість у період найбільшої присутності після червня 2023 року їх там було близько 8000», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Найгарячіший напрямок фронту – Авдіївський, там відбито 44 атаки

Навряд чи самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко захоче розширити використання бойовиків ПВК «Вагнер», наприклад, в рамках дій білоруських силових структур всередині країни чи для охорони кордону.

«Тривала присутність вагнерівців у Білорусі майже напевно грає на руку Росії у веденні бойових дій, оскільки це змушує Україну підтримувати оборонні позиції і залишати особовий склад на кордоні з Білоруссю», – додають в огляді.

Раніше у британській розвідці зазначили, що після лютого 2022 року, тобто після повномасштабного вторгнення в Україну, «набір послуг» за хабарі в армії РФ було розширено, військові почали платити ще і за довідки про поранення, нагороди за участь у «СВО – спеціальній військовій операції», тобто війну в Україні, ухилення від відправлення на бойове завдання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus