USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Рубльов вимагає перевірити підприємства, які завдають шкоди довкіллю та здоров'ю волинян

14 Жовтня 2019 13:36
Народний депутат Вячеслав Рубльов підготував запит до правоохоронних органів та державної екологічної інспекції щодо екологічної ситуації, яка склалася на Волині.

Про це нардеп розповів під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс».

Як відомо, останні кілька місяців волиняни б’ють на сполох: низка підприємств, які займаються тваринництвом, ігноруючи норми екологічної безпеки завдають шкоди довкіллю та створюють масу проблем для мешканців прилеглих населених пунктів.

Так, у Володимирі-Волинському мешканці скаржилися на «криваві ріки»: місцева «Володимир-Волинська птахофабрика» злила воду червоного кольору із рештками після забою птиці у відстійники.

В селищі Турійськ, де знаходиться комбікормовий завод АПГ «ПАН КУРЧАК», через постійний сморід від заводу у мешканців прилеглих будинків розпочалися захворювання дихальних шляхів. Оскільки керівництво заводу ігнорувало скарги громадськості, люди були змушені вдатися до крайніх заходів: перекривали дорогу та вимагали закрити завод.

В селі Миляновичі Турійського району свиновідгодівельний комплекс «Віра-1», що теж входить до АПГ «ПАН КУРЧАК», отруїв гноївкою прилеглі до підприємства землі. А на території виробничого комплексу без врахування думки громади звели ще й крематорій та збираються спалювати трупи тварин. Мешканці села задихаються від смороду та бунтують проти свавілля підприємства, однак поки результатів немає.

«Ті люди, які є власниками таких комплексів, не вболівають за Україну, або тут не проживають, або не асоціюють себе з нашою державою, - каже Вячеслав Рубльов. – Такі варварські дії відіб’ються на наших дітях і внуках».

За роки незалежності України екологічна ситуація в державі значно погіршилася, адже мало яке підприємство зараз дбає про очищення стічних вод чи встановлення фільтрів для очищення повітря. За такі злочинні дії проти довкілля винні повинні нести покарання, а для тих людей, які постраждали, повинна бути передбачена компенсація, вважає Вячеслав Рубльов.

Саме тому народний депутат підготував запит до генпрокурора України, голови національної поліції та в.о. голови екологічної інспекції аби ті перевірили наведені факти та належним чином відреагували на порушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стомленийвідбрехунів Показати IP 14 Жовтня 2019 15:09
Проблема, як для Луцька, так і для області є гостро актуальною. У гонитві за прибутками, горевласники ігнорують питання шкідливого впливу на людей та екологію. Тих, хто не усуне неддоліки, слід закрити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus