USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рух проспектом Волі незабаром буде одностороннім

7 Лютого 2012 18:01
На час ремонтних робіт на проспекті Волі в Луцьку, які розпочнуться незабаром, буде забезпечено односторонній рух.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.


Луцький мер Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, керівники окремих виконавчих органів міської ради зустрілися з проектантом із проектно-будівельного підприємства «Луцьккомундорпроект» Аллою Садовою для обговорення проекту реконструкції вулиці Горького в рамках створення Центру надання адміністративних послуг та проспекту Волі.


Відповідно до попереднього плану рух по вулиці Сенаторки Левчанівської залишиться одностороннім. Заплановано благоустрій двох автомобільних парковок та скверу.

Сквер, вихід на Горького з вулиці Лесі Українки, стоянки планується викласти бруківкою, проїжджу частину облаштують новим асфальтовим покриттям. Декоративні світильники буде розміщено лише у сквері, решта вулиці освітлюватимуть уже звичні для лучан вуличні ліхтарі.

У присутніх виникла дискусія з питання відновлення фонтану, хоча його обслуговування та реконструкція не вимагатимуть значних коштів, та щодо громадських вбиралень, які зараз перебувають у приватній власності.

Кошторис цього проекту складає 1,2 мільйона гривень (без фонтану та вбиралень). Микола Романюк попросив починати роботи уже найближчим часом: закладати бордюр, проводити благоустрій, щоб у стислі строки можна було оголосити та провести тендер.

Щодо реконструкції проспекту Волі, то його розширення від вулиці Шопена до вулиці Чехова (протяжність 970 м) призведе до заміни більшості каналізаційних труб, які не відповідають санітарним нормам. Замінять також кабелі. Питання світильників ще не вирішено, хоча за попередніми даними, залишаться двосторонні на тролейбусних опорах, які освітлюватимуть як проїжджу частину натрієвими лампами, так і тротуар металогенними лампами.

Вони забезпечать «біле світло», у якому зелені насадження матимуть особливо привабливий вигляд.

Від вулиці Шопена до гімназії № 4 імені Модеста Левицького планується мощення бруківки та знесення усіх квітників, натомість до вулиці Сенатора облаштують аж чотири сучасні квіткові клумби. Бруківку вздовж усього проспекту буде перекладено.

Саме через це постало питання видалення старих дерев. Перший заступник міського голови Святослав Кравчук запевнив, що видалення старих дерев більше не проблема, адже «у сучасному світі технології дозволяють садити молоді, але дорослі дерева, які уже через рік – два сформують повноцінну крону. Тому триматися за старі, уже й аварійні дерева немає сенсу».

Міський голова Микола Романюк також наголосив: «Зараз напрацьовуються пропозиції, бачення професіоналів, проте ці питання обов’язково будуть винесені на обговорення громадськості» та запевнив, що усі роботи по обох проектах завершаться до осені 2012 року.

«Тролейбуси курсувати не припинять, щоправда на час ремонтних робіт буде забезпечено лише односторонній рух», - зазначив Микола Романюк та пообіцяв відремонтувати цьогоріч ще два десятки вулиць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Igor_vt Показати IP 7 Лютого 2012 19:13
Якби за 20 років незалежності луцькі горе-мери робили б хоча б п`яту частину того, що робить і вже ЗРОБИВ Романюк - Луцьк було б не впізнати. Ось тобі й комсомольська номенклатура. Знаю з переказу свого батька, що Романюк
! до Igor_vt Показати IP 8 Лютого 2012 16:15
Як би не Клімчук - наробив би Романюк не краще за Шибу :)
Igor_vt Показати IP 7 Лютого 2012 19:13
Якби за 20 років незалежності луцькі горе-мери робили б хоча б п`яту частину того, що робить і вже ЗРОБИВ Романюк - Луцьк було б не впізнати. Ось тобі й комсомольська номенклатура. Знаю з переказу свого батька, що Романюк
Igor_vt до Igor_vt Показати IP 7 Лютого 2012 19:14
на посту комсомольського секретаря відносився до людей з повагою.
водій Показати IP 7 Лютого 2012 19:57
Так у якому напрямку односторонній рух буде дозволено?
ostap Показати IP 7 Лютого 2012 21:42
Бруківкою варто мостити не тільки сквери і тротуари а й дороги.
Кедр Показати IP 7 Лютого 2012 22:06
Ну ну.
Луцьк-18 Показати IP 8 Лютого 2012 07:39
Реально - Романюк виправдовує довіру лучан!
Воля Показати IP 8 Лютого 2012 08:31
Чого в Луцьку постійно говорять "бруківка", коли йдеться лише про цементну плитку? Що за підміна понять? Бруківка це ж зовсім інше. От читаю цю статтю, там 3 рази написано "бруківка" - і я уявляю собі, що дійсно йдеться про бруківку. Для чого цей обман?
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2012 08:37
Наш МЕР кращий господар ніж ШИБКА!
Alla Показати IP 8 Лютого 2012 09:00
Як скоро буде відремонтовано вулиці в районі Львівської
Жителька 40-го кварталу Показати IP 8 Лютого 2012 09:21
Відновлювати і так непоганий центр міста - це, звичайно, добре, але непогано було б в першу чергу відремонтувати дорогу від кільця на Конякіна(біля ДАІ) до салочка №37 і прилеглих бідинків, а то скоро не те що проїхати, а й пройти там буде неможливо.
TFA до Жителька 40-го кварталу Показати IP 8 Лютого 2012 12:09
Враховуючи притік туристів до Євро, треба в першу чергу центр до діла довести, щоб тримати марку.
Любитель туристів до TFA Показати IP 28 Лютого 2012 02:48
Це ви під "притоком туристів" підрозумівали тих 50-60 людей, що проїздом або в гостях бувають? Ліпше і справді про нормальне життя міщан піклуватись ніж про нафантазованих футболотуристів ...а якщо і буде трішки то що вам із того? ...вони посплять, поїдять, погуляють і гайнуть розважатись туде де є ті розваги, а не "бруківку" з ліхтарями у нас роздивлятись.
НАТАЛІ Показати IP 8 Лютого 2012 09:56
Ви, випадково, не син Романюка, що так йому (вибачте за русизм) "льстите"?
Андрій до НАТАЛІ Показати IP 8 Лютого 2012 12:28
наталі ти в точку потрапила, це взагалі сайт якихось РОНАНЮКОлюбів і фетешистів. (в хорошому розумінні цього слова). Все прям добре, брехня, вийдіть на вулицю, на доргогах їздити не можна, можна прибирати снізок а не розчищати його на узбіччя. ПІДЛАБУЗНИКИ БЛІН
! Показати IP 8 Лютого 2012 10:59
А що з тією зоною на Набережній, біля Стиря, яку розчистили і обіцяли окультурити? зробити парково-відпочинковою,невже забули?
olz Показати IP 8 Лютого 2012 11:57
Пане мер, зробіть нормальною центральну вулицю Винниченка, де люди змушені йти по дорозі з інтенсивним рухом через будівництво "Буратіно", де тротуари жахливі, де нема хоч би поганенького навісу для школрів і студентів на зупинці, де зверху донизу стоять припарковані іномарки і заважають тролейбусам підїхати до зупинки, де стоїть смог і шум цілий рік від великої кількості транспорту, де будинки покалічені прибудовами підприємців. Це також центральна вулиця і обличчя міста! Шкода, що владці не ходять по ній. А, може, центр адмінпослуг ліпше зробити у Будинку офіцерів, "Директорії", а ще ліпше - в ЖКП №3.
Петро Показати IP 8 Лютого 2012 22:08
І горщики пластмасові з квіточками вже не будуть висіти на стовпах по проспекту Волі? А такий геніальний був дизайн..........:)
Ігор Андрейчин Показати IP 17 Лютого 2012 07:36
"«в современном мире технологии позволяют сажать молодые, но взрослые деревья, которые уже через год-два сформируют полноценную крону. Поэтому держаться за старые, уже и аварийные деревья, нет смысла»." - "В современном мире" - безумовно, але до чого тут ми? :) Подивіться на нещасні клени що посаджені на вже реконструйованій частині проспекту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus