USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Санаторій для реабілітації дітей з інвалідністю на Волині відновив роботу

18 Травня 2021 17:01
У санаторії для дітей з інвалідністю «Дачний» облаштували інклюзивний вхід, встановлюють протипожежну сигналізацію та відновили роботу, – розповів головний лікар санаторію для дітей з батьками "Дачний« Олег Лопатін.

У березні з обласного бюджету для цих цілей виділили один мільйон 30 тисяч гривень. Облаштування інклюзивного входу для людей з інвалідністю вже завершили, сигналізацію ще встановлюють, пише Суспільне.

«У санаторії допомогу надають дітям із неврологічною та ортопедичною патологією. До карантину щороку сюди на реабілітацію приїжджали до тисячі дітей», – розповів головний лікар санаторію Олег Лопатін. Цього заїзду приймають 33 дитини, наступного планують реабілітувати – 60.

Керівник закладу каже: «Підписана угода з НСЗУ по пакету реабілітація дітей з неврологічною патологією від 3 років. Пакет підписаний, але фінансування має іти з 1 липня».

Санаторій «Дачний» підпорядковується обласному територіально-медичному об’єднанню захисту материнства і дитинства облради. Голова волинської обласної ради Григорій Недопад каже, що коштів з НСЗУ на фінансування санаторію не вистачатиме, обласна рада дофінансовуватиме заклад з обласного бюджету.

«Упродовж трьох місяців, поки санаторій не працював, співробітники закладу були на простої, за соціальною допомогою зверталися у центр зайнятості. Донині грошей не отримали», – каже директор обласного центру зайнятості Роман Романюк.
Нагадаємо, санаторій для дітей з батьками «Дачний», в якому реабілітовують і лікують дітей з особливими потребами, з початку року не функціонував. Директорка медзакладу Ірина Горавська розповіла, що не працюють від початку року через коронавірус та відсутність фінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus