USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Савченко не зміг переконати депутатів, – Пирожик про позов ОДА щодо бюджету

9 Січня 2019 11:54
Ухвалюючи бюджет, депутати облради діяли відповідно до чинного законодавства, а судовий позов з боку ОДА щодо скасування рішення навряд чи додасть облдержадміністрації позитивного іміджу, - вважає перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Нагадаємо, днями Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. Якщо виконання цього рішення буде призупинено, то це унеможливить виконання низки важливих для волинян обласних програм, йдеться на сайті обласної ради.

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, це питання вивчали юристи і вони нададуть висновок. З його слів, це право кожного – оскаржувати рішення у суді, але в облраді вважають, що діяли в межах чинного законодавства.

Під час підготовки проекту рішення пройшли всі необхідні етапи, а під час пленарного засідання сесії він як головуючий завжди надавав слово голові ОДА, який вносив проект рішення. Інша справа – чи зумів голова ОДА Олександр Савченко переконати депутатів Волиньради. Очевидно, переконати депутатський корпус йому не вдалося, оскільки рішення щодо бюджету на 2019 рік засвідчило, що бюджет ухвалила більшість депутатів, навіть з запасом, попри те, що провладна фракція БПП «Солідарність» у повному складі його не підтримала.

«Якщо голова ОДА вирішив, що ми маємо це все з’ясовувати у суді, будемо з’ясовувати. Хоча такого за моєї пам’яті у волинському парламентаризмі не було. Я не впевнений, що такий крок додасть позитивного іміджу тому, хто буде судитися з більшістю депутатів», - зазначив Олександр Пирожик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Галина Показати IP 9 Січня 2019 12:30
Савченко і більшість Волинян не переконує як губернатор, він дуже далекий від деяких питань, які доручили на Волині йому вирішувати... мєнт він і є мєнтом
1976 до Галина Показати IP 9 Січня 2019 14:07
мєнт єсть мент- двє красних шапки три красних шапки)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus