USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська ОДА продовжує «паперову» війну проти Волиньради

15 Січня 2019 14:49
Замість пошуку компромісу та плідної співпраці для добробуту волинян, Волинська обласна державна адміністрація продовжує «паперову» війну з головною представницькою владою області.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Голова ОДА Олександр Савченко надіслав до ради офіційного листа, в якому заявляє, що на офіційному сайті обласної ради було оприлюднено неправдиву інформацію, що підлягає спростуванню.

Йдеться про статтю «Обласна рада розуміє відповідальність перед громадою за бюджет», – Ірина Вахович».

Голова ОДА цитує частину публікації, до якої має претензію: «Нагадуємо, прецедентом цьогорічного бюджетного процесу на Волині стало те, що рішення про головний кошторис області готувалося без участі департаменту фінансів ОДА. Тому виконавчим апаратом Волинської обласної ради, постійною комісією з питань бюджету, фінансів та цінової політики підготовлено та відповідно до ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» вчасно оприлюднено прийняте радою рішення «Про обласний бюджет на 2019 рік», яке згідно з ст.73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» є обов’язковим для виконання Волинською обласною державною адміністрацією". Потому він пише, що ця інформація не відповідає дійсності та негативно впливає на ділову репутацію департаменту фінансів ОДА.

Зауважимо, що в згаданій статті йшлося про проголосоване на сесії більшістю депутатів рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2019 рік», яке цього року було підготовлене виконавчим апаратом обласної ради без участі, сприяння та допомоги департаменту фінансів ОДА.

Така ситуація є дійсно прецедентною в історії відносин між двома гілками влади на Волині, тому вимоги Олександра Савченка спростувати цю інформацію – не обгрунтовані.

Водночас, обласна рада заявляє про свою повагу до роботи працівників департаменту фінансів ОДА, які чесно і компетентно виконують свою роботу. Про конструктивну співпрацю з цим підрозділом ОДА неодноразово йшлося як в офіційних повідомленнях на сайті Волиньради, так і в публічних заявах депутатів. Зокрема, маємо на увазі низку публікацій про проект обласного бюджету на 2019 рік, що був підготовлений департаментом фінансів ОДА та взятий за основу при голосуванні за рішення про бюджет.

Однак, наголошуємо, що в публікації, на яку посилається Савченко, йдеться не про проект бюджету, а про сесійне рішення.

Обласна рада не має претензій до чесних та кваліфікованих посадовців департаменту фінансів ОДА. Адже в представницькій владі усвідомлюють, кому підпорядковується цей підрозділ ОДА. Вважаємо, що пасивність департаменту при підготоці рішення про бюджет – це не позиція його працівників, а одноосібне політичне рішення керівництва ОДА.

Щоправда, на які девіденди від такої «політики» сподівається Олександр Савченко, сказати складно. Бюджет – це запорука стабільної життєдіяльності області, а не предмет передвибочих адмінманіпуляцій, а тому ще раз закликаємо голову ОДА відкликати позовну заяву до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік.

Нагадаємо, Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. Ймовірно, таким чином Савченко намагається відтягнути процес прийняття та затвердження бюджету задля досягнення цілей майбутньої передвиборчої кампанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 15 Січня 2019 16:15
Треба щоб голова облради розібрався з бюджетом, думаю він найде компроміс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus