USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нескоромного оголосили в розшук у справі про замах на співробітника СБУ

30 Січня 2021 12:23
Слідчі Служби безпеки України оголосили в розшук колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного.

Про це повідомила пресслужба СБУ у коментарі Укрінформу.

«Слідчі ГСУ СБУ оголосили в розшук колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. Його місце знаходження не встановлено», – зазначили в СБУ.

Слідчі також аналізують матеріали, опубліковані в ЗМІ, щодо наявності в діях Нескоромного ознак вчинення злочину, передбаченого статтею 111 ККУ – державна зрада.

Раніше, СБУ оприлюднила аудіозаписи, які підтверджують причетність експершого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного до організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Нескоромний спільно зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком вирішили позбавити життя начальника ГУВБ СБУ Наумова.

СБУ оприлюднило докази, які це підтверджують. Затриманому за підозрою у підготовці вбивства старшому консультанту Штабу АТЦ при СБУ Расюку у разі доведення його провини загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічно. Слідчі СБУ встановили, що мала місце змова кількох осіб. Ними був розроблений план вчинення злочину. Організатор підшукав виконавця і запропонував за вбивство 50 тис. доларів.

Спецоперація із затримання була проведена 22 січня. Шевченківським районним судом м. Києва обрано запобіжний захід підозрюваному – тримання під вартою без можливості внесення застави.

Замовником нападу слідство вважає колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. Йому оголосили підозру, чоловіка розшукують.

Правоохоронці оприлюднили записи розмов фігурантів, де вони обговорюють суму винагороди для нападників, організацію та мотиви.

Сам Нескоромний заявляє, що все, що відбувається, – провокація проти нього оточення глави СБУ Баканова. Також він каже, що під час затримання його планували ліквідувати. Він відреагував на оголошену йому підозру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Клава Показати IP 30 Січня 2021 12:27
Нескоромний, Немилостивий.. з якого розплідника ці виблядки ?..
Юра Рабон Показати IP 30 Січня 2021 13:12
На яких лохів розрахований той цирк?
олександр Показати IP 30 Січня 2021 14:52
СБУ це продажна лярва, поторгуються і все замнуть, не держава а клоунада
Анекдот Показати IP 30 Січня 2021 15:13
2 українці - 3 гетьмани. 3 українці - партизанський загін з 1-м зрадником.
Игра Престолов Показати IP 30 Січня 2021 15:22
То, что мертво, умереть не может. Когда-то была единственная некоррупционная структура.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus