USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Священнику з Лаври, на службі в якого прославляли «рускій мір», СБУ вручила підозру

1 Грудня 2022 16:49
Організаторам богослужіння, під час якого у Києво-Печерській Лаврі вихваляли «рускій мір», СБУ повідомила про підозру.

Про це інформує Служба безпеки України.

У ході досудового розслідування встановлено факт протиправних дій одного зі священнослужителів і його спільників, які брали участь у тій службі. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями.

Ці особи підозрюються у вчиненні правопорушень за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене групою осіб).

Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.
Читати ще: Намісник Києво-Печерської лаври визнав, що там співали пісню про «матушку-Русь». Священника нібито відсторонили

Нагадаємо, одразу після цього інциденту у Києво-Печерській Лаврі очільник СБУ Василь Малюк заявив, що він не залишиться без належної реакції спецслужби.
Читати ще: «Зрадники, які пропихають русскій мір»: луцькі депутати закликають заборонити діяльність УПЦ МП в Україні

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив керівник СБУ Василь Малюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Maха Показати IP 1 Грудня 2022 17:07
перший пішов
Все Показати IP 1 Грудня 2022 21:47
Це все дитячий лепет, не вартий виїденого яйця. Нормальний адвокат в нормальній країні в три хвилини розбиває ці нікчемні і надумані обвинувачення в пух і порох.
123 Показати IP 2 Грудня 2022 15:13
Чесно кажучи, смішно читати. Напевно, тільки з церквою наша СБУ і вміє воювати. Нічого, що багато вірян УПЦ воює, а не відсиджується в теплих кабінетах як деякі служби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus