USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Російські паспорти, «перепустки федеральних радників рф» та прапор «новоросії»: що виявила СБУ в єпархіях УПЦ (МП)

8 Грудня 2022 16:41
Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП), які розташовані у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях.

Встановлено, що під час захоплення Херсона місцевий архімандрит – настоятель Успенського собору – був присутній у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів, повідомляють в СБУ.

За кілька днів до звільнення міста священник у супроводі російських загарбників втік до тимчасово окупованих районів півдня України.

Читати ще: СБУ прийшла з обшуками до двох монастирів МП у Житомирській області

На території собору співробітники СБУ виявили колекцію ікон, що їх викрали рашисти з будинку почесного консула Литовської Республіки під час окупації Херсона.
У результаті подальшого огляду церковних приміщень, знайдено перепустки, виписані на ім’я «федерального советника военно-гражданской администрации рф» та російські паспорти місцевих священників. Причому вони отримали їх цього року під час окупації Херсона.
Читати ще: Методички з Москви, російське громадянство та посвідчення окупантів: що знайшли в приміщеннях УПЦ (МП) на Буковині

За викритими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.
Крім цього, у Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині виявлено прапор «новоросії» та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.

А на території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту в Житомирській області викрито колишніх кримінальників, які підтримують зв’язок з абонентами рф. Наразі ці контакти перевіряє СБУ.
У ще одному монастирі Житомирщини виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як безвісти зникла.

Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайдено тексти молитов за країну-агресора та російські «підручники», в яких вихваляють кремлівський режим.

Нагадаємо, нещодавно співробітники СБУ та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 8 Грудня 2022 18:25
в РПЦ іншої літератури бути не може....
олександр Показати IP 8 Грудня 2022 21:14
ще б Приватне товариство ВОлиньобленерго перевірили вони теж сіють ворожнечу між людьми.
лучанин до олександр Показати IP 8 Грудня 2022 21:48
а кому належить?
пенсіонерка Показати IP 8 Грудня 2022 21:50
теплокмун теж гадюшник рекетирів неможливо відключити квартиру щоб виїхати з міста

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus