USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

СБУ викрила зрадників, які вступили в «мвд рф» на Херсонщині, та киянина, який збирав дані про військових і тероборону

25 Липня 2022 14:24
Служба безпеки України посилила контррозвідувальні заходи на південному фронті. В результаті масштабної слідчо-оперативної роботи встановлено особи всіх колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами «главного управлєнія мвд Херсонской області».

Як повідомляє СБУ, псевдоутворення виконує завдання щодо придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованих районів півдня України. Це відбувається шляхом масових репресій, переслідувань і незаконних затримань громадян. Для цього, зокрема, окупанти відновили діяльність регіонального підрозділу міліції «Беркут».

До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство та погрози вбивством. Зафіксовано факти викрадення і катування людей. Також колаборанти під керівництвом російських спецслужб здійснюють підбір та вербування своїх «однодумців», яким пропонують приєднуватись до угруповань окупаційного «главку мвд».

Для пошуку «кандидатів» використовують особисті зв’язки, у тому числі серед колишніх співробітників правоохоронних органів. Під час оперативних дій співробітники СБУ зібрали всі установчі дані на кожного колаборанта, задокументували злочинну діяльність і встановили місця їх перебування та маршрути переміщення.

За матеріалами СБУ, вже повідомлено про підозру 26 представникам «обласного управлєнія мвд», які переховуються на тимчасово окупованій території Херсонщини. 14 із них є колишніми працівниками Національної поліції. Підозра оголошена за ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Ось деякі з фігурантів, які входять до так званого «керівного складу»: Бобришев В.М. – начальник управління кадрового забезпечення; Трубаєв М.В. – начальник управління карного розшуку; Гаркуша Г.О. – командир батальйону «Беркут»; Савіна Н.В. – заступник начальника управління кадрового забезпечення – начальник відділу кадрів; Стусенко Є.Г. – заступник начальника слідчого управління – начальник слідчого відділу Суворовського міського відділу поліції; Малиновський Р.О. – заступник начальника управління карного розшуку – начальник відділу розкриття злочинів проти особи; Горєлов К.В. – начальник Центру громадських зв’язків; Великосельський Є.В. – начальник Суворовського міського відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків; Шершень М.В. – начальник Суворовського міського відділу дільничних інспекторів поліції; Одинець С.С. – заступник начальника Суворовського міського відділу дільничних інспекторів поліції.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення кожного зрадника і колаборанта до відповідальності за злочини проти України.

Крім того, СБУ затримала ще одного агента спецслужб рф у Києві, який збирав дані про військових і тероборону. За даними слідства, російським інформатором виявився 41-річний мешканець столиці. Він отримував завдання від громадянки росії, яка перебуває на тимчасово окупованих територіях України як військова кореспондентка одного з федеральних телеканалів («Первый канал»).

З квітня 2022 року зловмисник регулярно передавав їй інформацію для розвідувальних підрозділів російських окупаційних військ. Для конспірації агент використовував різні номери мобільного зв'язку та вів листування виключно у месенджерах. А щоб ідентифікувати один одного у мережі, «абоненти» застосовували умовні слова-паролі.
Під час обшуку у фігуранта вилучили мобільний телефон і комп’ютерну техніку, які містять докази його протиправної діяльності.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за співпрацю з окупантами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus