USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

СБУ заявляє, що не «викрадала» екссуддю Чауса, а «вжила заходів» для його безпеки

31 Липня 2021 14:44
Служба безпеки України заявляє, що не «викрадала» колишнього суддю Дніпровського районного суду м. Києва Миколу Чауса, а діяла в межах закону та своїх повноважень.

Про це інформує пресслужба СБУ, пише Українська правда.

«Нагадаємо: саме СБУ з травня 2021 року здійснює досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення екссудді Чауса та незаконного переправлення його через державний кордон.

У своїх діях Служба безпеки України виходить з того, що згідно з Конституцією України життя людини є найвищою цінністю. І співробітники СБУ виконували свої посадові обов’язки в рамках розслідування відповідного кримінального провадження. Будь-які спроби представити суспільству інформацію в іншому ключі є звичайними маніпуляціями», – йдеться у повідомленні.

В СБУ стверджують, що 30 липня на гарячу лінію служби звернулася особа, яка повідомила, що до однієї з селищних рад Вінницької області прибув чоловік, який представився Миколою Чаусом, і попросив викликати саме працівників СБУ.

Вказано, що згодом слідчі СБ України отримали від Миколи Чауса дані, які свідчать про його викрадення, позбавлення волі та застосування до нього інших протизаконних дій.

Наголошується, що у зв’язку з відповідною заявою щодо пана Чауса «вжито заходів для забезпечення його безпеки».

«Зважаючи на його фізичний і моральний стан після тривалого позбавлення волі, наразі йому надається необхідна медична допомога. Про це окремо поінформовано дружину пана Чауса, слідчі СБУ знаходяться в постійному контакті з його родичами.

Служба безпеки України вживає необхідних заходів для встановлення всіх обставин викрадення екссудді Чауса, позбавлення його волі та встановлення осіб, які це скоїли», – наголошують в СБУ.

Нагадаємо, вчора низка ЗМІ повідомили про те, що Чауса затримали в одному із сіл на Вінниччині після дзвінка одного з місцевих мешканців.

За словами журналіста Юрія Бутусова, згодом співробітники СБУ «відбили Чауса» у поліції і «вивезли в невідомому напрямку».

Після цього у НАБУ повідомили, що правоохоронці, які затримали Чауса, на зв’язок із детективами не виходили.

У НАБУ закликали передати підозрюваного, якого розшукують детективи, уповноваженим представникам бюро.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що група озброєних чоловіків викрала в центрі Кишинева колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Згодом журналісти повідомили, що п’ятеро українців можуть бути причетні до викрадення Чауса: ймовірно, вони в’їхали в Молдову під вигаданими іменами.

Розслідувачі зазначили, що один з чоловіків може бути пов’язаний з українськими спецслужбами, а саме – з Головним управлінням розвідки Міноборони України. При цьому представник ГУР України в коментарі журналістам категорично заперечував зв’язок Міноборони з викраденням колишнього українського судді.

23 липня Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло заявив, що розслідування викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса в Кишиневі завершено. За його словами, до викрадення причетні державні служби України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Отакої Показати IP 31 Липня 2021 14:53
Який сором!!!Вже всі просто не сміються,а хіхікають.Прикольно.Ні???
Павлик Морозов Показати IP 31 Липня 2021 15:36
Так, саме українські "кагебешники" правду нам скажуть? Вони самі сміються від того, що написали у ЗМІ.
Гиг з вами Показати IP 31 Липня 2021 16:13
Ой, здається на 73% знову напіс*ли.
Анонім до Гиг з вами Показати IP 31 Липня 2021 17:48
а ті таки 73% кажуть .що це божа роса
Пилип Орлик Показати IP 31 Липня 2021 16:20
Служба Брехні України (СБУ) повідомила.... - брехню!!!
Ще не зовсім свідоми Показати IP 31 Липня 2021 17:18
Ту Собачу Буду України треба було давно розігнати. Совіцьке кгб, яке було, таке і залишилося
Микола Показати IP 31 Липня 2021 17:23
Шарій вже все передбачив
Точно Показати IP 31 Липня 2021 18:48
В цій країні купка клоунів має тридцяти мільйонний народ за дурнів, і сміється йому просто в очі. Де ще таке можливо?
Вже Показати IP 31 Липня 2021 21:57
Цирк уїхав,клоуни лишились,Боже верни бандита Януковича,щоб понабивав їм морди.
Оппа до Вже Показати IP 31 Липня 2021 23:24
Янночка, то ти?
Азаров до Оппажопа Показати IP 1 Серпня 2021 10:53
Да пошьол,ти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus