USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Семирічного волинянина, який зник напередодні, і його брата можуть забрати родичі. Діти – в лікарні

9 Квітня 2021 14:40
Сьогодні у райдержадміністрації відбулось засідання спеціальної комісії, яка вирішила долю семирічного волинянина, який ввечері 7 квітня зник у селі Холонів Горохівської громади, і його 12-річного брата. Хлопці проживають у неблагополучних умовах та в неповній сім’ї. Позиція поліції залишилась незмінною: додому братів не повертати.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Наразі їх готові взяти до себе родичі їхнього батька. Але спеціальна комісія обстежить умови проживання там та вирішить, чи направляти братів у родину. Якщо умови будуть незадовільними, їх помістять у притулок, де можна перебувати до 90 днів. Ще кілька днів вони можуть бути у лікарні.
«Матір подякувала, що поліцейські розшукали її сина, однак наразі ще рано говорити про те, що жінка стала на шлях виправлення», – зазначила очільниця сектору ювенальної превенції ГУНП Інна Остапович.

Хлопців у лікарні відвідали і поліцейські, вони почуваються добре.

7-річний Матвійко ж сказав, що після вчорашньої пригоди твердо вирішив стати поліцейським.

«Ми подарували братам наші шеврони та слідкуватимемо й надалі за їхньою долею», – розповів керівник сектору взаємодії з громадами ГУНП Роман Богдан.

Нагадаємо, Матвій пішов із дому 7 квітня орієнтовно о 17:00. Про зникнення школяра правоохоронці дізналися лише зранку та одразу організували пошукову групу. Змерзлого, але живого Матвія знайшли за 10 кілометрів від села. За словами старости села Олександра Мартинова, родина, у якій живе Матвій, неблагополучна. Батько помер, хлопчик росте з мамою, старшим братом, бабусею та дідом. «Зловживає вона потихеньку. Підробляють, діти не бідували ніколи. Вони були і ситі, і вдягнені, і до школи ходили», – розповідає староста. З його слів, про те, в яких умовах виховують дітей, соціальні служби не інформував, бо не було підстав. Зі слів заступника керівника Нацполіції в області Сергія Козака, матір можуть притягнути до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, а органи самоврядування – за службову недбалість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus