USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сенатори США виступили проти призначення росіянина на пост глави Інтерполу

20 Листопада 2018 10:15
Чотири сенатори США виступили зі зверненням до президента Дональда Трампа і генеральної асамблеї Інтерполу перешкодити російському генерал-майору Олександру Прокопчуку зайняти пост президента Міжнародної організації кримінальної поліції.

Спільну заяву сенаторів опубліковано на сайті сенатора-республіканця Роджера Вікера, повідомляє DW.

«Це все одно, що лисицю зробити відповідальною за курник», — йдеться у заяві.

У документі підкреслюється, що «Росія раз за разом порушувала правила Інтерполу, використовуючи його для зведення рахунків і переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів».

«Олександр Прокопчук особисто брав участь у здійсненні цієї стратегії залякування, спрямованої на ослаблення демократичних інститутів і зміцнення авторитарного режиму Путіна», — стверджують сенатори.

У разі свого обрання Прокопчук продовжить «інституалізоване зловживання «червоними циркулярами» Інтерполу і буде блокувати всі зусилля з проведення суттєвих реформ», йдеться у зверненні, яке, крім Вікера, підписали республіканець Марко Рубіо і представники демократів Джин Шахін і Кріс Кунс.

Як повідомлялося, колишній співробітник МВС РФ і чинний віце-президент міжнародної кримінальної поліції Олександр Прокопчук, підозрюваний у зв’язках з російською розвідкою, є одним з кандидатів на пост голови Інтерполу замість затриманого в Пекіні Мена Хунвея. Голосування має відбутися в середу.

У разі обрання президентом Інтерполу представника Росії, Україна розгляне питання про призупинення членства в організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 20 Листопада 2018 10:31
Боже мiй, яка то радiсть! Яке велике щастя!
Микита_ до Анатоль_ Показати IP 20 Листопада 2018 12:30
Яка ж ти молодчинка, Наталка! ВСе вірно кажеш, все правильно робиш, дівчинко ...
Українець Показати IP 20 Листопада 2018 11:01
А яке собаче діло тим сенаторам до Інтерполу?!
! до Українець Показати IP 20 Листопада 2018 12:29
Та вспокойся ти трохи. Просто Сенатори ставлять паРашку "скалєн" в іншу позу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus