USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сенатори США закликають Байдена оголосити Росію спонсором тероризму

8 Серпня 2022 08:07
Сенатори Сполучених Штатів Америки знову закликали Білий дім внести Російську Федерацію у список країн-спонсорів тероризму.

З такою пропозицією виступили у понеділок американські сенатори Річард Блюменталь і Ліндсі Ґрем, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на CNN.

«Вважаю, що Адміністрація президента Джо Байдена має показати Росії, що ми вважаємо її ізгоєм, як Іран чи Кубу», – заявив Блюменталь.

На початку липня Ґрем і Блюменталь відвідали Київ, де зустрілися з Президентом України Володимиром Зеленським.

Зеленський тоді подякував сенаторам за потужну двопартійну підтримку з боку США, адже Ґрем представляє Республіканську партію, а Блюменталь – Демократичну.

Зауважимо, Україна наполягає на наданні Російській Федерації статусу країни-спонсора тероризму. Це допоможе накласти на неї додаткові обмеження, що заблокують можливість співпрацювати з агресором.

Держави-спонсори тероризму – список країн, які, згідно з офіційною позицією Держдепу США, надають підтримку актам міжнародного тероризму. Включення до списку спричиняє жорсткі економічні й політичні санкції США – заборону на постачання зброї, контроль експорту товарів подвійного призначення, заборони на економічну допомогу, а також накладення різних фінансових та інших обмежень.

Якщо Держдеп також ухвалить резолюцію, то Росія стане п’ятою країною у списку спонсорів тероризму. На цей час до нього внесені чотири держави: Куба, Північна Корея, Іран та Сирія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пес Патрон Показати IP 8 Серпня 2022 08:15
Не терористами а мандавошками планети Земля

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus