USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Шахтар» програв «Айнтрахту» та вилетів з Ліги Європи

21 Лютого 2019 21:49
Пропустивши за п’ять хвилин два голи у першому таймі, один з яких з пенальті, в другій половині зустрічі «Шахтар» відіграв один м’яч, однак знову пропустив двічі та в підсумку поступився німецькому «Айнтрахту», вилетівши з Ліги Європи.

Матч відбувся 21 лютого у Німеччині.

Перед матчем

Сезон для донецького «Шахтаря» стартував єврокубковим матчем проти німецького «Айнтрахта», і він не виявився легкою прогулянкою – не останню роль у цьому зіграло вилучення на 10 хвилині матчу опорника Тараса Степаненка, який умудрився отримати другу жовту. На момент вилучення рахунок на табло вже був 1:1 – на гол німців з пенальті відповів Марлос, в другому таймі «Айнтрахт» знову вийшов вперед, однак Тайсон рахунок зрівняв. Отож, на виїзді для виходу у наступний раунд «Шахтарю» необхідно забивати.

На вихідних «Айнтрахт» зіграв внічию з менхенгладбахською «Борусією» - 1:1 і наразі займає сьому сходинку у німецькій Бундеслізі, натомість донеччани продовжували набирати форму на тренуваннях.

Щодо кадрової ситуації в обох командах, то «Айнтрахту» у сьогоднішньому матчі не міг допомогти капітан Фернандеш, у «гірників», як вже йшлося, на поле через дискваліфікацію не зможе вийти Степаненко, також на цей матч дискваліфікований і Кривцов, місце якого мав зайняти Матвієнко.

Перед матчем тренер німців Аді Гюттер говорив, що його команді не потрібно показувати красивий футбол, важливо пройти далі. Він відзначив, що поєдинок проти «Шахтаря» для його команди в пріоритеті.

Наставник «гірників» Паулу Фонсека, своєю чергою, не приховував, що на поле вийде Матвієнко. Зважаючи на раннє видалення Степаненка у першому матчі, він заявив, що доля зустрічі сьогоднішньої зустрічі не залежатиме від арбітра.

Перший тайм

Відзначимо, що зі стартових хвилин у складі «гірників» грав дебютант Соломон. На правах господарів м’яч під контроль взяли футболісти «Айнтрахта», вони навіть пробивали по воротах Пятова з-за меж штрафного, однак удари були заблоковані захисниками донеччан та не несли ніякої небезпеки. Стартовий контроль господарів був недовгим – «гірники» теж намагалися почасту контролювати «кулястого», однак під свист трибун це було важко робити.

Вже згодом футболісти української команди відчули впевненість і почали доходити до штрафного господарів, зокрема Марлос накрутив кількох суперників, обігрався з партнером, однак пас у відповідь українському бразильцю до штрафної був неточним. Проте на 23 хвилині рахунок відкрив «Айнтрахт» - німці організували атаку, під час якої Да Кошта прострілив на одинадцять метрів, де з одного дотику П’ятова розстріляв Йович.

Пропущений м’яч не змусив «гірників» знітитися, і вони одразу ж побігли відігруватися – здалеку пробивав Мораес, голкіпер впіймав м’яч лише з другого разу. А вже в наступній атаці для «гірників» сталося нещастя – Матвієнко зіграв рукою у власному штрафному, і арбітр був невблаганним – пенальті. До точки підійшов Алле і вдало виконав вирок, розвівши П’ятова і «кулястого» по різних кутах на 27 хвилині – 2:0.

Через три хвилини Алле міг робити дубль, однак не влучив по м’ячу після прострілу партнера. Після цього моменту донеччани більше контролювали м’яч, однак створити небезпеку їм не вдавалося, лише на 39 хвилині «гірники» отримали право на пробиття штрафного, однак після невдалого розіграшу Ісмаілі поцілив у захисника німців.

Наприкінці тайму по воротах українців пробивав Роде – вище воріт. «Шахтар» атакував наприкінці тайму, однак в підсумку перша половина зустрічі закінчилася з рахунком 2:0 на користь «Айнтрахта».

Другий тайм

Після перерви гравці «Шахтаря» одразу ж побігли в атаку, адже їм конче був необхідний швидкий гол, зокрема хороший спринт здійснив Марлос та віддав на Коваленка у штрафну, однак Віктор не зумів вдало обробити м’яч та втратив момент для удару. До слова, на поле у «гірників» замість дебютанта Соломона, який нічим не запам’ятався у першому таймі, вийшов Майкон.

Донеччани продовжували контролювати м’яч, однак німці вдало захищалися та навіть вибігали в контратаки, зокрема в одній з них Йович міг робити рахунок непристойним, однак з гострого кута пробив вище воріт української команди.

Лише на 63 хвилині «гірники» зуміли відіграти одинм’яч чудовою комбінацією: з центру поля Марлос отримав передачу на хід та прострілив на Мораеса, який в один дотик прошив Траппа – 2:1. Одразу після голу на поле вийшов більш орієнтований на атаку Болбат, який, замінивши Бутка, зайняв правий фланг захисту.

Забивши гол, «Шахтар» більшість ігрового часу проводив на половині поля суперника – на 70 хвилині Марлос ледь не зламав поперечину, пробивши з-за меж штрафної. На 79 хвилині Тайсон також влучив в поперечину, пробивши головою – ніяк не хотів залітати м’яч у зачаровані ворота німців.

А на 80 хвилині футболісти «Айнтрахта» вибігли в контратаку, під час якої Костич віддав на Алле, який оформив дубль, пробивши повз П’ятова – 3:1. А на 88 хвилині Ребич довів рахунок до розгромного – 4:1.

Отож, «Шахтар» розгромно програв «Айнтрахту» та вилетів з Ліги Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus