USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Шахтар» вдруге переміг «Генк» та вийшов у плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів

10 Серпня 2021 22:35
«Шахтар» у другому матчі переміг бельгійський «Генк» з ідентичним рахунком (2:1) та вийшов у плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. Перший матч на виїзді завершився перемогою «Шахтаря» – 1:2.

У сьогоднішній грі вже на 4 хвилині донеччани отримали гольовий шанс: «гірники» вибігли в контратаку, однак у фінальній стадії Тете не зумів пробити голкіпера бельгійців. Натомість «Генк» подав кілька кутових – Трубін вдало діяв на виходах. «Шахтар» нагнітав попереду: Тете мав ще один момент, однак його удар заблокував захисник, а Педріньйо на добиванні у ворота не влучив. Також по воротах Вандервордта пробивав Патрік – м‘яч пролетів поруч зі стійкою.

Однак в середині тайму міг забивати «Генк» – Артеага навісив у центр штрафної на Хейнена, який головою пробив вище. А фактично в наступній атаці свій черговий шанс нарешті реалізував «Шахтар»: Тете відкотив на Траоре, який розстріляв ворота «Генка», відкривши рахунок – 1:0.

На 37 хвилині у Педріньйо виникли проблеми з задньою поверхнею стегна, і він вимушений був покинути поле. Замість нього вийшов молодий Судаков.

До кінця тайму команди обмінялися ударами Онуачу та Матвієнка, але вони були далекими від того, щоб стати гольовими.

Бельгійці активніше розпочала другий тайм, зокрема Бонгонда завершував простріл ударом, але м‘яч пролетів над воротами Трубіна. «Гірники» не збиралися тримати переможний рахунок протягом усього тайму, також проводячи атаки: Тете накрутив на фланзі кількох захисників, однак не поцілив у ближній кут.

Натомість у середині тайму Онуачу ледь не зрівняв рахунок – пробиваючи головою, велетенський форвард влучив у стійку. На 67 хвилині тренерський штаб «гірників» вирішив освіжити атаку, випустивши на поле Коноплянку та Марлоса, які замінили Судакова та Алана Патріка відповідно.

А на 76 хвилині «Шахтар» подвоїв перевагу: Маркос Антоніо після серії ударів та рикошетів у штрафному бельгійців зумів проткнути м‘яч у ворота – 2:0.

«Шахтар» міг робити рахунок розгромним, але з ударами Сікана, який вийшов на заміну, та Марлоса голкіпер бельгійців впорався. Натомість на 90 хвилині «гірники» пропустили.

Тож фінальний свисток зафіксував перемогу «Шахтаря» (2:1), який вийшов у плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів, де зіграє з переможцем пари «Монако»-«Спарта».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus