USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Шахтар» вирвав перемогу в «Аталанти» на останніх секундах компенсованого часу

1 Жовтня 2019 22:29
Донецький «Шахтар» переміг на виїзді «Аталанту» (2:1) у матчі 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Про це повідомляє Футбол24.

Матч, як і онлайн-трансляція Аталанта – Шахтар, стартував о 19:55 за київським часом. Обидві команди вийшли на поле легендарного Джузеппе Меацца у пошуках реваншу після невдалих дебютних поєдинків у Лізі чемпіонів 2019/20. Шахтар був розгромлений Манчестер Cіті
Шахтар – Манчестер Сіті: легкий розгром від гостей, Мораєс знецінив шедеври Тайсона, Зінченко отримав цікавий знак перед власними уболівальниками, тоді як Аталанта зазнала нищівної поразки у Загребі. Луїш Каштру здивував ще до стартового свистка, зробивши ставку на Віктора Коваленка, хоча ЗМІ очікували на появу Манора Соломона. А ось керманич «бергамасків» Джан П’єро Гасперіні залишив на лаві запасних українця Руслана Маліновського.
Аталанта запропонувала донеччанам високий темп, і перший небезпечний момент виник саме поблизу воріт Пятова. Ілічіч віддав класну передачу за спину Матвієнку, Хатебур прорвався у карний та шукав Сапату на ближній стійці, але удар колумбійця вчасно заблокували. Уже за мить лідер італійського клубу Алехандро Гомес виконав подачу з кутового, а Пашаліч, без проблем вигравши другий поверх, пробив над поперечкою.

На 14-й хвилині господарі втратили стовідсотковий шанс, щоб повести в рахунку після скандального епізоду за участі арбітра та VAR. Ілічіч ефектно обігрався з Гомесом у штрафному майданчику «Шахтаря», вийшов на удар і був збитий Кривцовим, принаймні так вирішив німецький рефері Тобіас Штілер. Скориставшись допомогою відеоасистента, арбітр нагородив нашого захисника жовтою та вказав на «позначку». Дуже суперечливий епізод, який обговорюватимуть ще не один день. На щастя, Андрій Пятов зреагував на постріл словенця у лівий від себе кут, а Пашаліч додав у бокову сітку.
Італійці продовжували тиснути на ворота чемпіонів України, а гол Сапати на 28-й хвилині став логічним наслідком стартового провалу команди Каштру. Спочатку Пашаліч з правого краю штрафного влучив у ближню стійку, а згодом колумбійський форвард після помилки Пятова на виході замкнув навісну передачу Хатебура.

Холодний душ позитивно вплинув на Шахтар, який лише після пропущеного м’яча згадав, що також вміє непогано атакувати. Марлос пробиває з-за меж карного – Голліні парирує. Мораєс вибігає на побачення з голкіпером «Аталанти», але лайнсмен фіксує офсайд, а потім уже Патрік стріляє у руки воротареві метрів з 18-ти.

«Гірники» таки домоглися свого на 41-й хвилині, коли Мораєс опинився віч на віч з Голліні після розкішної розрізної передачі Патріка. Бразилець легко обіграв голкіпера і закотив у порожні. Шахтар не лише відігрався, але й міг виходити вперед ще до перерви. Зовсім трішки не пощастило Марлосу, який влучив у поперечку зі штрафногою – 1:1 після перших 45-ти хвилин.
У дебюті другого тайму цікавіше виглядав «Шахтар», тож Гасперіні наважився на подвійну заміну. Маліновський замінив Ілічіча, а Госенс – Хатебура. І вже через три хвилини господарі могли забивати вдруге. «Гірники» залишили на правому краю штрафного Папу Гомеса, той прострілив на ближню стійку, а Сапата випередив Пятова, але зовсім трішки не поцілив у ворота. Ще через декілька хвилин Пятов прийняв на себе удар Дувана, який виривався на ворота з правого кута штрафного.

Шахтар реагує на моменти «Аталанти» заміною (Соломон вийшов замість Патріка) і небезпечним випадом Ісмаїлі. Обігравшись з Тайсоном, бразильський латераль прострілив на лінію воротарського, але жоден з партнерів не відгукнувся. Далі – черговий «укол» від активніших «бергамасків». Підопічні Гасперіні розігнали швидку атаку після обрізки Мораєса у цетрі поля, Мурієль потужно влупив метрів з 17-ти далеко від рамки воріт.

«Шахтар» збився на дальні удари – Степаненко з лінії штрафного стріляє прямісінько у Голліні, який переводить сферу на кутовий, а Коваленко, як зазвичай, не влучає у ворота. Аталанта знову відповідає гостріше. Руслан Маліновський ледь не засмутив свою рідну команду, влупивши метрів з 25-ти – м’яч проходить у сантиметрах від стійки. У компенсований час перемогу для господарів міг виривати невтомний Гомес, але не зумів переграти Пятова ударом в ближній кут.

«Шахтар» не лише вистояв, але й вирвав фантастичну перемогу на останній хвилині гри. Додо прорвався по правому фланзі, змістився до центру та знайшов у штрафному майданчику вільного Соломона, який забив переможний гол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus