USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Шатдаун» при Трампі став найдовшим в історії США

12 Січня 2019 14:15
Часткове призупинення роботи американського уряду стало найдовшим в історії країни та обійшло попередній рекорд, встановлений при президентові Біллі Клінтоні в 1995-1996 роках.

У суботу почався 22-ий день нинішнього «шатдауна» (так називають призупинення роботи органів влади у США). Для порівняння, при Клінтоні бюджетна криза тривала 21 день, повідомляє Европейская правда.

«Президент Дональд Трамп відмовляється схвалити бюджет, якщо той не включатиме кошти на будівництво стіни на мексиканському кордоні. Для цього Білий дім вимагає 5,7 мільярда доларів, на що демократи категорично не погоджуються», – йдеться у повідомленні.

Натомість, повідомляє CNBC, шатдаун вже коштував для США в $3,6 млрд.

Як вказується, вартість призупинення роботи уряду перевищить ціну стіни на кордоні з Мексикою, якщо «шатдаун» триватиме ще два тижні. При цьому президент США Дональд Трамп затребував на будівництво стіни $6 млрд.

Зазначається, що близько чверті працівників федерального уряду не працюють, поки бюджет не буде погоджено. 800 тисяч співробітників не отримують зарплату. У п’ятницю держслужбовці – у тому числі охоронці тюрем, співробітники аеропортів та агенти ФБР – не отримали свою першу в цьому році зарплату.

Тим часом президент Трамп заспокоїв спекуляції щодо того, що він збирається оголосити надзвичайний стан, аби обійти Конгрес і отримати необхідні гроші. Будівництво стіни на кордоні з Мексикою було однією із його ключових передвиборчих обіцянок. Трамп сказав, що надзвичайний стан міг би бути «легким виходом», проте він воліє, щоб цю проблему вирішив Конгрес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus