USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Понад мільярд доларів на тиждень: у Трампа назвали ціну «шатдауна»

11 Січня 2019 13:46
Якщо «шатдаун», тобто припинення роботи частини федеральних установ США затягнеться, втрати економіки країни можуть скласти близько $ 1,2 млрд на тиждень.

Таку цифру назвав радник президента США з економічних питань Кевін Хассет, повідомляє Politico.

Незважаючи на те, що такі втрати послаблять зростання економіки країни лише 0,05 процентного пункту, вони можуть ускладнити досягнення урядом США мети забезпечення стабільного зростання ВВП на рівні 3%, пише видання.

«Я не очікую, що економічні наслідки «шатдауна» будуть серйозними, якщо, звичайно, він завершиться відносно швидко», – заявив Хассет.

Біля 800 тис. державних службовців, який відправили у відпустку за власний рахунок або продовжують працювати без зарплати, будуть змушені скорочувати витрати, відзначають експерти. Приватні підрядники, що працюють з державою, вже відчули на собі негативні наслідки в результаті втраченого бізнесу.

Нагадаємо, з опівночі 22 грудня (07:00 за Києвом) почалася процедура часткового припинення роботи уряду через відсутність грошей. Однією з причин стали розбіжності щодо фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Лідери партій намагалися домовитися з Трампом про закінчення «шатдауна», однак досягти домовленостей не вдалося.

Юристи Білого дому розглядають законність введення надзвичайного стану в США в разі потреби через урядовий шатдаун.

9 січня Дональд Трамп розповів у зверненні про вбивства, що були здійснені нелегальними мігрантами, та про зростання наркотрафіку. Демократи, зі свого боку, наполягають, що Трамп перебільшує та навмисно роздмухує кризу. 10 січня палата представників США схвалила законопроект про фінансування міністерства фінансів, податкового управління, а також низки інших установ на 2019 рік у рамках стратегії демократів щодо виходу з бюджетної кризи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus