USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ще одна релігійна громада перейшла у лоно ПЦУ: священник парафіян не підтримав

19 Травня 2023 21:35
Громада Пророка Іллі села Борочиче Горохівського деканату звернулася в Управління єпархії щодо зміни юрисдикції.

Про це повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

Парафіяни провели збори, проголосувавши про вихід із УПЦ (МП) та входження до ПЦУ. Із таким рішенням представники громади звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла, який задовольнив прохання.

На жаль, священник вибір мирян не підтримав, тож відтепер тут душпастирюватиме інший.

Станом на 18 травня 45 парафій (три – разом із настоятелями) приєдналися до нашої єпархії після початку повномасштабної війни Московії проти України. А з часу одержання Томосу – це 126 громад і 16 священнослужителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Рома Показати IP 20 Травня 2023 00:51
Війна іде вже другий рік і у нас на Волині ще дуже багато парафій упц московського патріархату.. І з нашої області як і з всіх областей України гине дуже багато хлопців, а москалі у нас під носом..... Задумайтесь...Людям може до душі священних чи старослов'янська мова, але куди ідуть надходження парафіян, за кого моляться і т.д.Цк моя особиста думка, нікого нехочу образити, але завжди так небуде.
Андрій Патріот Показати IP 20 Травня 2023 08:49
Там священник УПЦ із с. Борочиче воює в складі ЗСУ за незалежність України в Бахмуті, а ті які ховаються від призову по мобілізації забирають храм. Майте совість, Господь Всесильний бачить це і прийдеться відповісти за ці радикальні дії. Слава Україні та Слава Героям!!!
Аскольд до Андрій Патріот Показати IP 23 Травня 2023 10:18
Не пи..., священників не призивають...до речі, а "пріхажанє" твоєї секти з Волинської "єпархії" ж воють прти "пріхажан" Ровеньківської, Сєвєродонецької, Луганської, ДОнецької, Горлівської, і трьох кримських "єпархій" твоєї секти...не дарма твій мудлополит ондатрій вічно бздить про "гражданскуювайну"...
До Романа Показати IP 21 Травня 2023 00:32
Відмовся від газу, гроші які ти платиш за нього точно ідуть на патрони. Ти свідком не був куди тратяться церковні кошти, і сам їх туди точно не носиш. Якщо борешся із москалями, тоді гайда автомат у руки і на схід "патріот", церква УПЦ нічим не винна, що ви такі маловірні...
Oлексій Показати IP 22 Травня 2023 07:41
Ганьба, забрали храм, люди які Отче наш не знають. Священик не залишиться без пастви, а храм буде стояти порожній.
Аскольд до Oлексій Показати IP 23 Травня 2023 10:22
кугут алєксєй, люди тільки у фсбешній секті упц мацквабадського поцреархату, а усі инші - не люди? Ой мало вас, адептів тоталітарної секти упц-фсб, саджають у вязниці за статтею 161 ККУ...
Віталій Показати IP 23 Травня 2023 00:29
Ось, що пише настоятель храму - Отець Юрій Зарафутдінов, нині боєць 24 ОМБр Збройних Сил України. І тепер у нього, поки він на фронті воює, як у «московського попа» інша конфесія збирається відібрати храм. Члени комісії ДЕСС писали, що їхній релігієзнавчий висновок не має юридичних наслідків — а моральні? Це ж з їх методички всіх звинувачують. «У мене є питання до Православної Церкви України: як воно, те почуття, коли в усіх проповідях направо й наліво клеймиш вірян Української Православної Церкви ворогами, а вони в цей час гинуть на передовій за свою Батьківщину? Не прикривайтесь святим почуттям патріотизму та виключної любові до Батьківщини, бо це доказується діями, а не гаслами», — написав о.Юрій у своєму відкритому листі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus