USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Що писав і кого лайкав Порошенко, якщо Peter Lions – його акаунт у Facebook

22 Червня 2018 13:42
19 червня український журналіст Олександр Дубінський опублікував розслідування, присвячене нібито особистій сторінці президента Петра Порошенка у Facebook. Дубінський стверджує, що глава держави із 2014 року веде акаунт під псевдонімом Peter Lions. У списку його друзів – члени сім'ї президента, політики, блогери і журналісти. Він підписаний на групи "ЮлеСтоп", "ПротивЛяшко" і "Русская весна", а в коментарях критикував за подвійні стандарти журналіста Юрія Бутусова і писав, що меру Дніпра Борису Філатову "пох...й країна".

"ГОРДОН" проаналізував активність можливої сторінки Порошенка в соцмережі.

Сторінку Peter Lions зачистили наступного дня після того, як журналіст Олександр Дубінський анонсував своє "викриття". Зараз на цій сторінці відсутні записи, список друзів – прихований, але у Facebook збереглися підписки, коментарі, а також список постів і фотографій, яким ставив лайки Peter Lions із початку 2014 року. Президент Петро Порошенко і його прес-служба ніяк не коментували інформації про причетність до цієї сторінки.

Підписки

Peter Lions підписаний на безліч українських ЗМІ. Серед них – видання "ГОРДОН", "Українська правда", "Радіо Свобода", ZN.UA, "Главком", "РБК-Україна" та інші. Із російських ЗМІ він читає "Комсомольскую правду", "Коммерсантъ", НТВ, "Ведомости", "Эхо Москвы" та інші.

Можливий акаунт президента України підписаний на десятки українських та світових політиків. Серед них – лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, екс-голова Донецької ОДА Сергій Тарута, екс-прем'єр Микола Азаров, екс-нардеп Борис Колесніков, екс-заступник голови Адміністрації Президента Андрій Портнов, нардеп від Опозиційного блоку Олександр Вілкул, російські опозиціонери Олексій Навальний, Ксенія Собчак, Михайло Ходорковський та інші.

Із українських музичних виконавців він стежить за Джамалою, "Океаном Ельзи", Вірою Брежнєвою, Ані Лорак, Тіною Кароль, "Другою рікою" та Олександром Пономарьовим. Із зарубіжних підписаний на Земфіру, Бориса Гребенщикова, "Машину времени", Павла Волю, групу NIKITA, Нюшу, Крістіну Агілеру, Елтона Джона, Аріану Гранде та інших.

Peter Lions також підписаний на групи "ЮлеСтоп", "ПротивЛяшко" і "RusNext Русская весна".

Коментарі

Орфографія і пунктуація автора збережені.

"Включив би геопозиціонування із Нового року, і всі б побачили, що тобі насправді пох...й країна, бо ти сидів на Карибах на Сент-Бартсі, поки ті, кому вона не байдужа, допомагали бійцям, а не тратили накрадене як Ти. Прохання не видаляти, а спробувати спростувати очевидне", – писав Peter Lions у січні 2015 року до поста мера Дніпра Бориса Філатова про порятунок міста від сепаратизму.

"Христя, Ви ще нещодавно були зі Стецем і Президентом однією командою. Що ж Вас так ковбасить? Перебір", – написав він до поста журналістки Христини Бондаренко, яка розкритикувала прес-конференцію Порошенка у грудні 2014-го.

У липні 2015-го Peter Lions прокоментував новину від МВС України про те, що пораненого капітана міліції Надію Андрухів відправили на лікування в Ізраїль. "Тількі забув вказати, що лікування повністю оплатив і організував Президент, а Аваков немає до цього відношення", – підкреслив він.

Того самого місяця Peter Lions дорікнув головному редактору "Цензор.НЕТ" Юрію Бутусову в подвійних стандартах, оскільки той критикував виборчу кампанію на 205 окрузі в Чернігові. "Юрію, а чому ти Корбана на 205 не коментуєшь? )) не соромно з подвійних стандартів)))???" – запитав Peter Lions. Бутусов у відповідь порівняв його з ботом: "Не соромно таку нісенітницю писати? Коментував багато разів. Якщо б ви не писали як бот, а читали стрічку, то були б у курсі".

Це не єдина перепалка між Peter Lions і Бутусовим: у жовтні 2014 року вони сперечалися в коментарях до поста головного редактора "Цензор.НЕТ" про те, що блок-пост №32 під Бахмутською трасою нібито потрапив в оточення.

"Дві доби на 32-му жодного пострілу!!! Вода і боєприпаси є! Не брехали б, хоча б із поваги до хлопців, яких поранено, і які загинули, змітаючи опорний пункт сепарів. 200-х і 300-х забрали тоді ж. У найближчий час НГУ змінить 24-та. Так що не панікувати. Їм і без цього виття не просто!!!" – писав Peter Lions. Бутусов у відповідь засумнівався, що автор коментаря перебуває в оточенні на блокпосту і володіє достатньою інформацією. "Я не в оточенні, і на щастя, ніколи не потрапляв! Я стверджую, що третій день на 32-му ЖОДНОГО ПОСТРІЛУ! Є наказ завтра їх ротувати. Ось власне і все. Із Божою допомогою все вийде. Удачі нам усім", – відповів Бутусову власник можливої сторінки Порошенка.

У вересні 2015 року журналістка Наталія Влащенко написала у Facebook, що Порошенко відмовився обміняти Олега Сенцова і Надію Савченко на Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. "У мене немає відповіді – чому?" – написала Влащенко. "Перша і головна причина – ніхто не ПРОПОНУВАВ!!!" – відповів у коментарях Peter Lions.

В обговоренні поста журналіста Вахтанга Кіпіані про те, що 22 лютого 2015 року прем'єр Арсеній Яценюк не потиснув руки родичам героя Небесної сотні Зураба Хурції, а держава не присвоїла йому звання Героя України, Peter Lions виступив на захист Порошенка.

"Усіх героїв-іноземців нагородили Орденом Героїв Нібесної сотні. Президент особисто. І подякував їм за героїв особисто. Бо щоби дати їм "Героя Украіни" треба, щоби ВРУ закон змінила. А що до прем'єра ((( може розгубився. А Майдан вчора був правильним!" – написав він.

"Правильно!" – написав Peter Lions у коментарях до поста офіційної сторінки Петра Порошенка про те, що президент вирішив звільнити голову Первомайської райдержадміністрації Миколаївської області за негідну поведінку.

Пост "Демальянсу" із вимогами до влади від 26 лютого 2016 року Peter Lions прокоментував смайликом.
Лайки

Як свідчить історія акаунта, Peter Lions протягом 4,5 років часто лайкав пости Юрія Бірюкова, Ірини Медушевської, Дмитра Розенфельда, Мирослави Гонгадзе, Віталія Портникова та інших. У 2014–2015 роках він також позитивно реагував на пости інших журналістів, зокрема Сергія Лещенка, Мустафи Найєма, Соні Кошкіної та інших. Упродовж останніх років у стрічці вподобаних постів вони майже не з'являлися. Нижче – добірка фотографій і постів, яким власник нібито особистої сторінки Порошенка поставив "Мені подобається".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Piter Gibbon Показати IP 22 Червня 2018 14:20
Якщо вважати, що фейсбук-акаунт Sania Dub належить жирналісту Олександру Бубінському, то стане зрозумілдо, що він лайкав і хто в нього в друзях. А якщо не вважати, то не стане зрозуміло.
Лучанин Показати IP 25 Червня 2018 09:26
"Дубінський стверджує,...". Крім того що стверджувати потрібно приводити факти, бо в нас в країні всі звикли щось "стверджувати" і оперувати "достовірними фактами", а коли справа доходить до суду(а може і не доходить), то виявляється, що "король голий..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus