USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Імітація підтримки: щоби повірили виправданням у Фейсбуці, ексзаступнику голови Волинської ОВА Гупалу замовили ботоферму

31 Січня 2024 11:50
Скандальний ексзаступник голови Волинської обласної військової адміністрації Юрій Гупало після звільнення з посади написав пост-прощання у Facebook, в якому звинуватив журналістів ТРК "Аверс" та Інформаційного агентства Волинські Новини у поширенні нібито неправдивої інформації про його роботу. Натомість ні словом не обмовився про розслідування журналіста "Української правди" Михайла Ткача, який розповів, що за 7 тисяч доларів через Фонд Гупала за кордон пропускали чоловіків призовного віку.

Аби створити ілюзію народної любові до Гупала, під його пост замовили ботоферму – більше тисячі штучних профілів неіснуючих в реальності людей залишили свої реакції. Проте перестарались – вийшло настільки недолуго, що відразу кинулось в очі.

Нагадаємо, в середині січня Юрія Гупала звільнили з посади заступника голови Волинської обласної військової адміністрації. Він самостійно написав заяву на звільнення з посади, але причин не повідомляв.

Читати ще: $7 тис. за виїзд: через організації волинського нардепа Стернійчука і ексзаступника голови Волинської ОВА Гупала утікачі виїжджали з України, – УП

Раніше Фонд Юрія Гупала «Віримо в Україну» став фігурантом скандалу, пов'язаного з продажем у Луцьку гуманітарних авто і машини швидкої допомоги. Як повідомили в СБУ, оперативники зафіксували продаж одного гуманітарного авто за понад 100 тисяч гривень. Також представник цього фонду обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тисяч доларів США.

Читати ще: Пікапи-примари? Чи доїхали на фронт нові автомобілі від фонду Гупала

Також відомо, що за період від 24 лютого 2022 року до 24 лютого 2023-го від благодійного Фонду Юрія Гупала 611 осіб було внесено в «Шлях», що дало можливість чоловікам призовного віку виїжджати за кордон.

У своєму ж постій Юрій Гупало повідомив, що написав заяву на звільнення з посади, бо «для цього настав час». Він також звинуватив ТРК «Аверс» та ІА Волинські Новини у поширенні недостовірної інформації та маніпуляціях, пригрозивши судом. Звичайно, Юрій Гупало не міг не похвалитися своїми досягненнями за час роботи. А насамкінець написав про чесність та порядність.
Але звідки він отримав таку підтримку в Facebook під цим постом у майже 1500 лайків? Це викликає обґрунтовані сумніви. Серед тих, хто лайкнув пост, є чимало користувачів з доволі дивними іменами: Джаміля Шинкарьова, Клавдія Мушка, Умар Дорофєєв, Асель Селіванова, Кузьма Грубляк, Луїза Куликова, Сара Соколова, Яромир Красний, Кароліна Остапова, Демид Кикоть, Май Грановський, Клим Робу, Мартін Хвостик, Серафим Тонкошкур, Прохор Смішко, Інокентій Федірко, Ільдар Гірник, Теона Обухова. І це просто добірка, адже користувачів з такими іменами значно більше, це лише їх показова частина. З повним списком профілів, які відреагували на допис, можна ознайомитись за посиланням.
Заходимо на сторінки до декількох з них. Усі вони фактично однакові: одне фото, відсутність будь-якої інформації та друзів чи активності. Здебільшого створені вони у березні або ж вересні минулого року та що найдивніше – в однакові дні. Чи боти це? Сумнівів жодних.
Дивним видається і той факт, що коментарі з резонними запитаннями до Юрія Гупала, які залишились без відповіді, зібрали більше вподобань, ніж коментарі підтримки.
Заразом переглядаємо й інші пости Юрія Гупала, на них – переважно від 30 до 100 лайків.
Чи вирішив Гупало таким чином зімітувати підтримку, чи, може, це був такий оригінальний подарунок на день народження, який він відзначав наступного дня – невідомо. Проте вийшло, як у старому анекдоті. «Мамо, нас люди хвалять!» – «Хто, доню?» – «Я – тебе, а ти – мене».

Редакція звернулася по коментар до Юрія Гупала з цього приводу. Проте колишній чиновник, який збирається судитися з журналістами, не відповів на поставлені запитання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 31 Січня 2024 13:16
Кругом одні злодії
Журавичанин Показати IP 31 Січня 2024 14:38
це робота нашої Алли, вона торгує гуманітаркою Гупала, що не продається, роздають простим людям,ведуть господарство Гупала, маса людей працює неоформлених, зарплату платить як хоче. Дала йому найкращі землі, а нам те що не потрібно. Нехай приїде до нас Аверс і побачить
Лучанин Показати IP 31 Січня 2024 17:37
Нічого йому не буде, губернатор в темі його відмажуть!
111 Показати IP 31 Січня 2024 18:30
Шановна редакція, проведіть розслідування про шахрая Романюка Назара.... Багато цікавого накопаєте про цього псевдопатріота
Микола Показати IP 31 Січня 2024 19:23
Здорова громада, яку компроментують ось такі гупали, повинна їх викидати за огорожу, як бур'ян !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus