USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Що треба знати про вступну кампанію-2021: правила, конкурсні бали, e-кабінети

30 Червня 2021 07:00
З 1 липня починається реєстрація електронних кабінетів вступників в системі Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

Як передає Укрінформ, про це на пресконференції розповіла керівник державного підприємства «Інфоресурс» Оксана Бєлік.

«Реєстрація електронних кабінетів та завантаження сканкопій документів розпочнеться 1 липня на сайті https://vstup.edbo.gov.ua. Подача електронних заяв розпочнеться 14 липня. На сайті будуть розміщені детальні покрокові текстові та відео інструкції», – повідомила Бєлік.
Згідно з інформацією на сайті Міністерства освіти та науки, для вступу на бакалаврат складання вступних іспитів, творчих конкурсів триватиме з 1 по 13 липня (на бюджетну та контрактну форму навчання), з 14 по 23 липня – тільки на контрактну форму навчання. Прийом заяв та документів з 14 липня. До 16 липня можуть подати заяви ті, хто вступає по співбесіді, вступних іспитах та творчих конкурсах, до 23 липня – за результатами ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів, якщо вони були складені з 1 липня по 23 липня.
Співбесіди проводитимуться з 17 до 19 липня включно. Оприлюднення рейтингових списків – не пізніше 28 липня. Подання оригіналів документів – до 18 години 2 серпня. Зарахування на бюджет 9 серпня. Переведення на вакантні місця державного замовлення – не пізніше 19 серпня.
Мінімальний конкурсний бал у 2021 році становить 125. Для вступу на бюджетну чи контракту форму навчання для здобуття магістра за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» – 130. Мінімальний конкурсний бал для вступу на бюджет чи контракт для здобуття молодшого бакалавра галузей знань «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» – 140 балів, мінімальний конкурсний бал з другого та третього предмета ЗНО для спеціальностей «Медицина», «Педіатрія» та «Стоматологія» – 150 балів.
Бєлік наголосила, що перед завантаження документів необхідно ознайомитися з інструкціями та уважно перевіряти електронну адресу, яка вказується при вступі. Також необхідно завантажувати фотографію вступника належної якості, це не повинно бути селфі чи фото в побутовій ситуації, оскільки завантажена світлина буде використовуватися для оформлення студентського квитка.
Як повідомлялося, для консультування з питань вступу до закладів вищої та фахової передвищої освіти та оперативного реагування на можливі факти порушення законодавства про освіту, належного контролю за проведенням вступної кампанії 2021 року в закладах вищої та фахової передвищої освіти МОН організовано роботу консультативних телефонів.
Гаряча лінія «Вступна кампанія 2021» розпочала роботу 29 червня і працюватиме до 13 серпня за безкоштовним телефоном 0 (800) 50-45-70 (пн-чт 9:00-17:00; пт 9:00-16:00; сб-нд вихідний).

Також на сайті та YouTube-каналі МОН розміщено серію інфографік та відеороз’яснень стосовно термінів вступної кампанії, необхідних документів, коригувальних коефіцієнтів та інших питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus