USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Що відомо про луцьких суддів, яких підозрюють в хабарництві

16 Березня 2018 09:40
Судді Луцького міськрайонного суду, котрих, як повідомили вчора ЗМІ, підозрюють в одержанні неправомірної вигоди, лише за минулий рік не притягнули до адміністративної відповідальності близько 60 водіїв, які їздили напідпитку. Водночас самим служителям Феміди виписували постанови за адміністративні правопорушення, зокрема і за п'яне водіння, та оголошували про підозру.

Нагадаємо, 15 березня в ЗМІ з'явилась інформація про те, що на отриманні хабарів безпосередньо в приміщенні Луцького міськрайонного суду затримали двох суддів – Олега Ющука та Андрія Сівчука. Вони буцімто мали отримати гроші за непритягнення до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому стані.

Зазначимо, що за кермування напідпитку, в стані наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів водієві, який впіймався вперше, загрожує позбавлення водійських прав терміном на рік і штраф у розмірі 10,2 тис. грн. За повторне правопорушення водієві доведеться сплатити вже 20,4 тис. грн і втратити право керувати автомобілем протягом трьох років.

Так, за минулий рік згадані судді стали лідерами (серед суддів Луцького міськрайонного суду) за кількістю закритих справ відносно такого виду правопорушень. Серед 108 справ Андрій Сівчук тільки через закінчення строків закрив 43 справи. Ще 5 закрив через відсутність складу правопорушення, а в 9 випадках порушникам призначив громадські роботи. Також були випадки, що суддя обмежився тільки усним попередженням, коли порушник у суді заявив, що сп’янів від ліків.

Своєю чергою, Олег Ющук у 2017 році не позбавив права керувати транспортним засобом 24 із 74 водіїв, яких затримали п’яними за кермом. Із усіх справ служитель Феміди 4 закрив за відсутністю складу правопорушення, 8 – у зв’язку із закінченням строків, 4 повернув на доопрацювання, у 5 випадках передав порушників на поруки трудового колективу, ще трьом призначив громадські роботи.

Суддя звільнив від адміністративної відповідальності, зокрема, доцента кафедри документознавства Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Олену Герасимчук, лікаря Луцького клінічного пологового будинку Юрія Шворака та підприємця, члена Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Ігоря Москалика.

Водночас самого Андрія Сівчука за різні порушення, зокрема й за нетверезе водіння, неодноразово зупиняли працівники патрульної поліції. Наприклад, у серпні 2016 року суддю оштрафували за порушення правил дорожнього руху, а пізніше виписали постанову за кермування напідпитку.
А у вересні 2017 року Сівчук у стані алкогольного сп’яніння перетнув на червоний сигнал світлофора залізничний переїзд. Однак у всіх випадках (у цілому йдеться про 5 адміністративних матеріалів) суддю позбавляли покарання за вчинені правопорушення.

Що стосується судді Олега Ющука, то його підозрювали у винесенні завідомо неправосудної ухвали. Про підозру йому прокуратура оголошувала у 2016 році.

Життя на одну зарплату

У той же час вершителі правосуддя мають досить «бідні» декларації. Наприклад, Андрій Сівчук у 2016 році задекларував те, що орендує квартиру в Луцьку площею 62,2 кв. м, а також має право на користування двома автомобілями (Mercedes Vito 2009 року та САЗ 3507 1987 року) і причепом.
За 2016 рік він отримав 238,924 тис. грн заробітної плати, а його дружина Інна – 40,037 тис. грн доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. Окрім того, суддя вніс до декларації дані про наявність у нього 333 тис. грн готівки.

Зі свого боку, Олег Ющук, відповідно до даних, які містяться в його декларації, разом із дружиною Анною має квартиру в Луцьку площею 39,8 кв. м і два автомобілі (Suzuki Ignis 2004 року та Fiat Doblo 2005 року), а також здійснює будівництво житлового будинку в Зміїнці площею 147,5 кв. м.

За 2016 рік Олег Ющук отримав 274,501 тис. грн заробітної плати і 20,987 тис. грн за договором страхування. Його дружина Анна – 92,356 тис. грн зарплатні.
Фото ілюстративні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Євроінтегратор Показати IP 16 Березня 2018 10:00
Висновок один: з цієї країни потрібно тікати якнайшвидше і якнайдальше.
Спостерігач Показати IP 16 Березня 2018 10:02
Оце статки? Позор . Під Верховну Раду підіть. Працювати треба. І що з обшуків...пшик...бо нічого не могло й бути.
Цвинтарчук А.А. Показати IP 16 Березня 2018 10:14
Відомо про злочинну діяльність цих суддів багатьом , крім тих "представників правоохоронних органів" , які повинні залучати їх до відповідальності і карати . Вся наша правоохоронна система настільки прогнила , що порядок можливо навести тільки китайськими методами !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus