USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Що заважає експертам з’ясувати, чи продавав луцький депутат фальсифікат

11 Травня 2017 11:02
Станом на ранок 11 травня результатів експертизи алкоголю, вилученого на складах депутата Луцької міської ради майже місяць тому, досі немає.

Про це стало відомо під час брифінгу першого заступника прокурора Волинської області Віктора Швидкого 11 травня.

Нагадаємо, – склад контрафактного алкоголю луцького депутата, очільника фракції БПП «Солідарність» у Луцькій міській раді Петра Нестерука «накрили» журналісти ще 19 квітня. Аби порушників таки притягнули до відповідальності, кореспонденти ТРК «Аверс» та члени громадського формування «Варта порядку» чергували цілодобово біля складу, аби всю горілку не вивезли з території.

Тим часом різні державні структури два дні визначалися з дозволом на обшуки складу - подейкували навіть, що голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик телефонував до керівництва ДФС в області, аби справу «залагодили». Тому, поки перевірка не їхала, склад працював цілодобово, пляшками тарахкотіли всю ніч. А один з охоронців наступного дня накинувся на оператора з побоями.

Зрештою, працівники податкової поліції ГУ ДФС у Волинській області таки вилучили майже 5,4 тис. літрів незаконно виготовленого алкоголю зі складів луцького депутата Петра Нестерука у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 КК, тобто за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Нині триває експертиза вилученої продукції, яка має з’ясувати, чи підроблена горілка була на складі, чи ні. У прокуратурі області повідомляють: висновку експертів досі немає. Мовляв, у НДЕКЦ «дуже велика черга експертиз, особливо спиртовмісних сумішей». Тому ці товари будуть оглядати в порядку черги. Як визнав заступник прокурора Віктор Швидкий, експертиза затягується.

«Простий аналіз розтягують на тижні», - констатував він та, запевнив, вплинути на цей процес не можуть. Згідно з процедурою, у НДЕКЦ є термін від 1 до 3 місяців на проведення експертизи.

Крім того, працівники прокуратури переконують: процедура вилучення алкоголю відбулася без порушень. Вся продукція належно описана і опечатана, і зберігається у визначеному місці. На питання, чи не було порушенням те, що кожну пляшку не описували окремо, працівники прокуратури зазначають: щоб описати окремо кожну з 10700 пляшок потрібно було б витратити тиждень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 11 Травня 2017 11:13
тому шо нема ніякого фальсифіката.
Анонім до лучани Показати IP 11 Травня 2017 13:31
коли триндіти перестанеш ?
ха-ха Показати IP 11 Травня 2017 11:20
гроші мішають Мій швагро допомагав вивозити пальонку поки не впускали варту порядку...
Анонім Показати IP 11 Травня 2017 11:50
експертиза від 1 до 3-х місяців - це щоб дати можливість "залагодити " справу ?
Тень прокурора Показати IP 11 Травня 2017 14:01
Если не описывали каждую бутылку и номер, серию акциза то как доведут Нестеруку, что это изымалась именно эта продукция. Таких бутылок и торговых марок водки миллионы бутылок в Украине. Нестерук всегда может сказать, что это не его водка, что у него была хорошая. По каким признакам идентифицировать? Петя скажет верните мне нормальную водку. Что скажите горе-следователи. Дубовые специалисты или продажные.
Анонім до Тень прокурора Показати IP 11 Травня 2017 14:43
ото лиш би побухтіти. весь процес знімається на відео: як і де знайшли, як опечатали, як вивезли. так що розказувати байки про білих пухнастих козликів будеш в іншому місці
Тень прокурора до Анонім Показати IP 11 Травня 2017 19:04
Не смешите людей. Это конкретное решалово вопроса. Че каждую бутылку засняли на видео, опечатали? Не позорьте службу. Кому служите?
Анонім до Тень прокурора Показати IP 11 Травня 2017 19:24
знайди якихось слідчих у відставці. вони тобі все пояснять
Клаус Показати IP 11 Травня 2017 20:35
Пальонкою на Волині торгують з 90-х та десятки людей збагатились на цьому. 90% ринку алкоголю в Україні знаходиться в тіні. А чи хтось чув що когось покарали за цю діяльність??? Ні, а все тому, що "криша" знаходиться із самого верху і ніхто до неї не дотягнеться. Так буде і тут покаламутять воду, отримають свій відкат і побіжать за кущики помахуючи хвостиком.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus