USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Щоб потрапити на прийом до вузькопрофільного лікаря, волиняни займають чергу вночі

9 Листопада 2021 11:55
У Володимир-Волинській територіальній громаді – величезні черги в лікарнях. Зі слів місцевих мешканців, пацієнти, які потребують допомоги вузькопрофільних спеціалістів змушені займати чергу вночі.

Про це стало відомо під час брифінгу голови Володимир-Волинської територіальної громади Ігоря Пальонки.

Зокрема, зі слів присутньої на заході журналістки, до представників ЗМІ неодноразово звертались сільські жителі зі скаргами, що аби потрапити на прийом до вузькопрофільного спеціаліста, чергу потрібно займати ще з вечора.

«Сімейний лікар дає направлення, але люди не встигають потрапити на прийом у той же день, і на наступний знову змушені займати чергу», – пояснила суть проблеми жінка.

Своєю чергою Ігор Пальонка відповів, що йому відомо, що великі черги у лікувальних закладах громади зумовлені очікуванням мешканців на COVID-сертифікати. Але нині до роботи залучили додаткових спеціалістів, тому, зі слів очільника громади, з часом проблему, ймовірно, вирішать.

«Щодо записів до лікаря, то все здійснюється у телефонному режимі. Якщо у пацієнта підвищена температура тіла 37,7 та вище, у поліклініці його зобов’язані прийняти без черги. Але ситуація не проста, бо всі масово пішли по сертифікати у зв’язку із переходом Волині до червоної зони. Не спадає і рівень захворюваності серед населення. Дякувати Богу, лікарі ще тримаються, бо важка ситуація й у ковідному відділенні, і на приймальному», – наголосив посадовець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що раз у один чи два тижні у КП «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» вестиме безкоштовний прийом лікар-офтальмолог. Річ у тім, що у місті не вистачає вузькопрофільних спеціалістів у галузі медицини.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 9 Листопада 2021 12:06
У приватних клініках завжди порядок. Чого ви не можете навести лад у державних? Скеруйте отих, що «зобов‘язані прийняти без черги» в окремі потоки, чи що. Бо вони якраз і вносять бардак і хаос і нівелюють ті всі записи по телефонах і онлайн.
Авжеж до Анонім Показати IP 9 Листопада 2021 14:36
У приватних клініках мало народу, тому і порядок. Всі ж ідуть на безкоштовне тому і такі великі черги бо спеціалістів з кожним разом стає менше і менше, спеціалісти виїзжають за кордон або ідуть в часні клініки. До того ж питання було про вузькопрофільних спеціалістів, а чиновник знову про сімейників та вакцину. Таке враження що вони не те що не можуть проблему вирішити, а й неспроможні зрозуміти про що йде мова.
Анонім до Авжеж Показати IP 9 Листопада 2021 15:45
На мало. Особливо після того, як вступила в дію реформа, багато хто, хто може, вважає за краще заплатити гроші і потрапити без проблем і з комфортом до того лікаря, якого хоче, а не тріпати собі нерви з тими направленнями, чергами, розбірками. І у приватні теж звертаються і мамаши з немовлятами, і інваліди і пенсіонери і інші катешорії, але всі вони у врегульованій черзі залізно. У державних, якогось фіга поза чергою ціла купа категорій щодня. Так хай організовують тим позачерговикам окрему чергу, а на екстренні випадки виділяють окремого чергового лікаря, а люди по запису хай ідуть на час на який їх справді записали. Бо інакше нахіба то й запис потрібен, щоб перед тобою влізло десять позачерговиків?
Авжеж до Анонім Показати IP 9 Листопада 2021 18:08
Ви друге речення читали чи тільки на першому зупинилися? Спеціалістітв немає, немає до кого йти, а потреба велика. Якщо діяти за вашим принципом, віиходячи з даної ситуації, то черга буде на роки і більше половини точно не доживуть. А те що приватне за гроші самі ж пишете.
Анонім до Авжеж Показати IP 9 Листопада 2021 22:38
А в державному теж не безплатно. У сімейних лікарів за кожного задекларованого доплата, а до вузькопрофільних за направленням «гроші йдуть за пацієнтом» бюджтні гроші.Отож гроші за вас йдуть ,між іншим і з ваших податків теж, а ви затемна мусите чергу займати, ще й виправдовуєте тих, що не можуть нормально налагодити роботу.
Авжеж до Анонім Показати IP 10 Листопада 2021 00:14
Цікаво іноді доводити народу реальні речі. Безплатно я мав на увазі що людині не треба платити за прийом, так вже все оплачено (чи оплатиться з податків які вже людина заплатила), а приватному лікарю ви маєте ще додатково заплатити з кишені. А нормально роботу налагодити ніхто не зможе через існуючі "реформи" бо треба мати потрібну кількість вузьких спеціалістів і зарплата цим спеціалістам має бути оплачена НСЗУ (так, з наших податків). Без цього ваша черга підійде тільки після вашої смерті. Якщо врахувати що в цих умовах черги до деяких спеціалістів на місяці і якщо лікар буде приймати лише за записом, то черга почне рости в геометричній прогресії - сьогодні зранку ви візьмете номерок на прийом через 3 місяці, а завтра вже через п'ять, післязавтра через десять. Дочекаєтеся? Всі претензії до Супрун з Ляшком & компані.
123 до Анонім Показати IP 9 Листопада 2021 18:49
Просто реформа медицини зводиться до того аби скоротити побільше медперсоналу медичних закладів.
Анонім до Анонім Показати IP 9 Листопада 2021 14:52
Тому, що кожна санітарка в комунальному закладі вважає, що може без черги провести своїх знайомих. Іноді аж смішно. В черзі двоє людей, ну почекай, здавалось би кілька хвилин. Ні, з почуттям власної значимості, суне в двері і веде своїх знайомих. А в приватній - зась. І перерву на каву в приватній клініці не роблять.
Місцева Показати IP 9 Листопада 2021 12:53
Ще такого бардаку не бачила, в Луцьку така ж картина. Телефоную вчора в поліклініку № 2, щоб записатись до сімейного, по 30 листопада талончиків вже немає, а на грудень ще немає графіку до лікаря. Питаю, як мені попасти на прийом, в реєстратурі сказали, що не знають, що робити. Весело.
Тертий карась до Місцева Показати IP 9 Листопада 2021 13:35
Мілко плаваєте, приходьте зранку в живу чергу.
Анонім до Тертий карась Показати IP 9 Листопада 2021 14:55
Навіщо жива черга? Невже не можна видати талончик , де вказаний точнй час прийому. Чому в приватній клініці можна записатись по телефону і прийти в призначений час, а в міській проблема. Всі біжать о 8.00 за талончиками. Потім знову бігти на 14.00 на прийом
супрун Показати IP 9 Листопада 2021 15:46
вот это настоящая реформа! скоро и цены на медицину будут как в США и Канаде.
Лучанин Показати IP 9 Листопада 2021 16:13
Реформи Супрун в дії. Вже сімейні лікарі не ходять на виклики, підняли їм зарплати до двадцяти тис. І який толк. Не можна попасти до них на прийом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus