USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Щоб бути чесними, міліціонерам не вистачає грошей. ВІДЕО

10 Серпня 2012 10:00
У міліції зізналися, що хочуть стати поліцією, і створено вже шість робочих груп, які розглядають це питання. Головний висновок – правоохоронцям бракує фінансування, щоб бути професійними і чесними.

Про це повідомляє ТСН.

В українському МВС не хочуть просто міняти вивіску – як у Росії. Але і грузинського варіанту, де в один день звільнили одразу всіх міліціонерів, ‒ в Україні не буде. Наші правоохоронці хочуть стати «копами» з гарантією збереження робочих місць.

«Хіба у вас є впевненість – якщо взяти всіх звільнити і взяти нових, навіть вас – то ви не будете катувати, не будете порушувати закон? Ви ж потрапите у ті самі умови», ‒ зазначив речник МВС Володимир Поліщук.

Говорячи про «погані умови», міліціонери мають на увазі низьку зарплату і соціальну незахищеність, які озлоблюють і змушують брати хабарі. Законопроект, який зараз розробляють, передбачає рядовому поліцаю принаймні пʼять мінімальних зарплат ‒ нині це пʼять тисяч гривень. Правоохоронці кажуть, цієї суми досить.

«Якщо він гарно прослужив пʼять років, він отримав службове житло. Після двадцяти років дається право це житло йому приватизувати. За умови, якщо він чесно виконує свої обовʼязки», ‒ вказав на переваги Поліщук.

Перетворити каральний орган у службу сервісу – таке гасло лунає з вуст майбутніх поліцейських. Скільки це коштуватиме, ще не підрахували. Просте перейменування недороге ‒ замінити «мі» на «по», назви документів, а форму навіть міняти не доведеться – там немає слова «міліція». Свої ініціативи міліція вже обговорює з громадськістю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
VSC. Показати IP 10 Серпня 2012 10:37
По логике милицейского пресс-секретаря, все у кого маленькая зарплата, должны грабить, пытать, издеваться и брать взятки. Если учесть, что 60-70 процентов населения живет в нищенских условиях, то получатся, что Украина страна взяточников и бандитов. Хорошая логика у милиции. Как ее не называй, логику не поменяешь.
тиць-здиць Показати IP 10 Серпня 2012 11:33
І рибку хочуть з’їсти, і... (далі по тексту)
зaгрeб Показати IP 10 Серпня 2012 11:37
Милицeйскии бeспрeдeл-полный одобрянмс
лл Показати IP 10 Серпня 2012 16:31
Хіба у вас є впевненість – якщо взяти всіх звільнити і взяти нових, навіть вас – то ви не будете катувати, не будете порушувати закон? Ви ж потрапите у ті самі умови», ‒ зазначив речник МВС Володимир Поліщук. -----ОТО ЛОГІКА у речника просто здуріти від неї можна.а насправді їм совісті не вистачає.і якщо набрати нових людей в тому числі і речників як у Грузії все зміниться. А з цим контингентом ніколи.
ххх Показати IP 10 Серпня 2012 16:48
мусор він завжди буде мусором, як його не називай.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus