USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Щодоби у лабораторному центрі в Луцьку можуть робити до 100 тестів на коронавірус

31 Березня 2020 20:14
Тести на коронавірус тепер можуть робити і в Луцьку.

Про це сьогодні вели мову під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, йдеться на сайті Луцькради.

Розпочинаючи нараду, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив: «На жаль, ми маємо першу втрату від коронавірусу. Ми повинні лучанам наголошувати, що найбільшу небезпеку несе коло осіб, з якими ми контактуємо. Сьогодні багато лучан продовжують гуляти вулицями міста, відпочивати у центральному парку, займатися на спортивних майданчиках, але ніхто не хоче зрозуміти, що небезпечний вірус поширюється швидко, якщо не дотримуватися карантину. Хвиля захворюваності наростає. Ми маємо активізувати роботу щодо роз’яснення серед лучан. Крім того, будь-яка дезінфекція буде ефективною лише тоді, коли правил карантину будуть дотримуватися усі, бо така безпека лучан просто лякає».

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, у Луцьку на сьогодні не зафіксовано жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус. А щодо захворюваності на грип та ГРВІ, то ситуація наступна: до сімейних лікарів станом на 31 березня звернулись 409 лучан, серед них виявили сім хворих на пневмонію, з них – 4 дитини.

Крім того, у лабораторному центрі Луцька вже роблять тести на коронавірус. Щодоби можна зробити до 100 таких тестів.

Працівники патрульної поліції і надалі перевірятимуть громадян, які повернулися до нашого міста з-за кордону.

Під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки обговорили питання щодо продовження інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків та школярів. Адже на шкільних майданчиках продовжують перебувати діти.

Працівники управляючих компаній та ОСББ продовжують роботу з дезінфікції під’їздів багатоповерхівок. Зокрема, сьогодні більше тисячі під’їздів були оброблені спеціальними розчинами.

На завершення засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки перший заступник міського голови Григорій Недопад, який був присутній під час селекторної наради з Президентом України, де обговорювалося питання відновлення роботи ринків, наголосив, що у Луцьку ринки поки що працювати не будуть.



Також вже наступного тижня до нас надійде допомога з Китаю, де будуть захисні багаторазові костюми для роботи у небезпечних умовах. Крім того, найближчим часом отримаємо і нову партію захисних засобів для медичних працівників. Сьогодні вже мають надійти нові протоколи лікування хворих на коронавірус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучани Показати IP 31 Березня 2020 20:53
"Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, у Луцьку на сьогодні не зафіксовано жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус"(С) Ви про що? Зафіксовано не було, а смерть є? Підїзди ви пообробляли? А ті підїзди де мав квартири покійний Тимчак ви пообробляли, коли він останній раз туди заходив, коли заходили родичі які з ним контактували? А, він же не в Луцьку прописаний, тому можна відморозитися. Ви реально знущаєтеся?
sms Показати IP 31 Березня 2020 21:29
1. Лабораторного центру Луцька немає, є Волинський обласний лабораторний центр. "Щодоби можна зробити до 100 таких тестів." Ще б керівник міста розказав скільки зроблено і які результати. 2. Чому не розглянута робота поліції щодо дотримання умов карантину. "Нова лінія" і "Епіцентр" працюють на повну.
Kot Показати IP 31 Березня 2020 21:34
Ну, вот теперь все пневмонии и тестируйте все просто
Лаборант Показати IP 31 Березня 2020 21:48
Я можу заробляти мільйон гривень в день

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus