USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Щогодини на радіостанціях Європи лунатиме українська пісня, – Олена Зеленська

17 Березня 2022 21:19
Міністерство культури та інформаційної політики має попередні домовленості з Європейським союзом радіомовлення, щодо того, щоб кожна година у європейських радіоефірах починалася з пісень незалежної України.

Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська.

З її слів, спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та міністром Олександром Ткаченком вони реалізують ініціативу, завдяки якій українська пісня зазвучить іще голосніше.

«Чи потрібна музика, коли війна? Чи доречна пісня у важку хвилину? Коли дивишся такі відео, розумієш: потрібна, як ніколи. Соліст гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, який, як і багато інших наших зірок, вступив у тероборону, співає «Ой у лузі червона калина». Війна нищить нашу матеріальну та культурну спадщину. Зруйнований музей в Іванкові, де зберігалися роботи Марії Примаченко, і Музей українських старожитностей у Чернігові. Але наша пісня – це те, що не знищити. Вона має особливу суперсилу – додавати нам життя й наснаги, піднімати бойовий дух», – зазначила вона.

Читати ще: «А ми тую червону калину підіймемо»: лідер «Бумбоксу», який вступив у тероборону, заспівав у центрі Києва.

Згідно з попередніми домовленостями, кожна година на європейських радіостанціях починатиметься з української пісні. Тож Олена Зеленська запропонувала українцям створити перелік вітчизняних композицій, які лунатимуть в усій Європі.

Читати ще: Фагот, «Антитіла», брати Капранови: відомі українці, які захищають країну від російського окупанта

«Музика є особливою для нас. Піснями наповнене життя кожного українця. Скільки тисяч освідчень у коханні було зроблено під «Океан Ельзи»? А хто не співав під гітару «Лиш вона» «Плачу Єремії» чи не мав у плеєрі хітів Кузьми Скрябіна? І зараз у наших серцях також звучить музика, варто лише прислухатися…», - наголосила Олена Зеленська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus