USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Щороку хворих на алергію та астму стає більше, – волинські лікарі

30 Травня 2023 21:49
Щороку в відділенні алергології Волинської обласної клінічної лікарні проходять стаціонарний курс орієнтовно 900 пацієнтів. Вдвічі більше хворих на алергію й астму лікується вдома.

Про це розповіла Суспільному лікарка Оксана Критюк.

З її слів, щороку на Волині людей, у яких діагностують алергію та астму, зростає на 3-5%. Нині триває сезон цвітіння, тому кількість звернень пацієнтів по медичну допомогою також зросла. Алерголог каже: більшає хворих на алергічні риніти, алергічні кон'юнктивіти та бронхіальні астми.
29-річний Вадим Борейчук розповів, що у нього астма з п'яти років. Коли гіршає – на десять днів лягає до лікарні.

«Після курсу лікування на три місяці стає легше, – каже чоловік, – також допомагають інгалятори».
Тетяна Оксенюк має бронхіальну астму, по кілька разів на рік лікується в стаціонарі.
«Їду в маршрутці, хтось напарфумився дуже – я можу до роботи не доїхати. Якщо не маю інгалятора з собою. Це астма, душить, задишка і все. Кашель», – розповідає жінка.

Читати ще: «У нас особливе завдання – рятувати життя людей»: як працюють медики волинської екстренки

Зі слів завідувачки алергологічного відділення Алли Бабіної, астма у людей зараз може з’являтися внаслідок стресу через війну. Щоб визначити збудника, який провокує хворобу, пацієнтам роблять проби на побутові та епідермальні алергени.

Алла Бабіна каже, що лікуватися від алергії та астми самостійно не варто. Радить визначити, на який вид алергенів чи збудників людина має реакцію і під наглядом медиків проходити лікування та профілактику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus