USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шойгу приписує собі фейкові перемоги та загострює конфлікт з вагнерівцями, – ГУР

7 Лютого 2023 23:29
Пропагандистська агенція країни-окупанта ТАСС повідомила про те, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу на селекторній нараді заявив про повний контроль з боку армії окупантів над населеними пунктами Соледар, Кліщіївка, Краснопілля, Благодатне, Миколаївка Донецької області та Підгірне, Лобкове Запорізької. Він також згадав про «успішний» розвиток бойових дій під Бахмутом і Вугледаром, наголосив, що всі зазначені «здобутки» є результатом дій зс рф.

При цьому Шойгу свідомо не згадав той факт, що на всіх зазначених напрямках для ведення бойових дій активно залучено сили приватної військової компанії «Ввагнер». Натомість кадрова російська армія має лише епізодичну роль «сил підтримки». Цю інформацію замовчують російські пропагандистські ЗМІ, що свідчить про продовження конфлікту в середовищі військово-політичного керівництва РФ, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Читати ще: Путін сприяє корупції, щоб заспокоїти своїх політичних прихильників, – ISW

Також у відомстві наголошують, що з Соледара українські війська було виведено ще 25 січня, про що офіційно повідомляло командування ЗСУ. Щодо інших населених пунктів, то їхнє захоплення ворогом наразі не підтверджено.

Українські Сили оборони продовжують захист на кожному зі згаданих напрямків.

Читати ще: Рада визнала ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією

Варто додати, що на початку року військове командування держави-агресора створило спеціальний документ, яким визначено, як саме кремлівським пропагандистам треба висвітлювати події на полі бою.

Основний зміст «загальних рекомендацій» полягав у акцентуванні «видатної ролі» керівництва міноборони РФ, зокрема Шойгу та Герасимова. Також документ фактично вводив заборону на згадку ПВК «Вагнер» та особисто Євгенія Пригожина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 8 Лютого 2023 03:50
СВО стала спецобосрацією ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus