USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Шведські благодійники на Волині передали допомогу військовим

4 Червня 2023 18:27
Реанімобіль, позашляховик і причіп-установку для безпілотних літальних апаратів передали шведські благодійники військовим, які нині обороняють Донеччину.

Про це розповів Суспільному Бертіль Сьйостром, представник благодійної організації зі Швеції.

З його слів, техніку передавали з початку повномасштабної війни, його колеги здійснили 40 поїздок в Україну.

«Автомобіль швидкої допомоги обладнаний усім необхідним для надання невідкладної допомоги. Там є ноші, достатня кількість турнікетів, є спецодяг для медпрацівників, запчастини», – говорить благодійник.
Представник благодійного фонду «Рower up Ukraine» Cімон Cімонсон каже, що причіп, який передали, спеціально сконструювали для військових. У ньому є генератор, потужні акумулятори та сонячні батареї. Він використовується для зарядки дронів.
Спеціалізованої техніки потребує група спецпризначення, яка виконує завдання на передовій, – каже військовий на позивний Бєларус. З його слів, завдяки цій установці не потрібно буде оператору і його помічнику тягти купу батарей для зарядки на собі – все це робитиметься автономно.

«Ця установка сама заряджається, ми можемо підіймати дрон в будь-яку погоду із неї. У нас підвищується мобільність, ми можемо більше літати, тобто ми більше бачимо і відповідно це зберігає більше людських життів», – каже військовослужбовець.
Техніку від шведських благодійників військовий на позивний Бєларус незабаром відвезе на Донеччину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus