USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сім’ї загиблого на Майдані волинянина пропонують «кімнатку» в гуртожитку

3 Липня 2014 16:40
Син Марії Євгенівни Байдовської, Сергій Байдовський з Нововолинська, трагічно загинув від кулі снайпера на Майдані. В останню путь проводжали його усім Нововолинськом. Тоді ж владці обіцяли всебічне сприяння і допомогу родині загиблого. Проте на ділі – самі відписки, відмовки і цинічна брехня, - повідомляє «Нововолинськ діловий».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Львові відкрили меморіальну дошку Сергію Байдовському, Герою Небесної Сотні.

Як з’ясувалося, нині в однокімнатному помешканні Байдовських проживає 6 осіб: старше подружжя, син, дочка, онуки. Житлова площа складає 19 метрів квадратних. Це трохи більше 3 метрів на особу. Кажуть, онуку ще досі не приписали, бо площа цього не дозволяє.

У надії таки вирішити наболіле квартирне питання Сергія, Марія Євгенівна погодилася на інтерв’ю.



Задля вирішення справді нагальної проблеми Байдовські звернулися до мерії.

Що ж запропонував їм очільник міста Віктор Сапожніков? Одну кімнатку у гуртожитку. Проте від неї Марія Євгенівна відмовилася, оскільки вважає, що таким чином проблема її родини не вирішується.

До речі, пропонувати потребуючим житла одну «кімнатку» стає злою традицією Віктора Сапожнікова. Рік тому міський голова хотів оселити в подібну аварійну оселю родину Лук’яненків, хвору жінку та двох її малюків, які постраждали від афер квартирного ділка. У тамтешньому бараці на Жовтневому не один рік поспіль пиячили якісь бомжі та алкоголіки. Проте навіть такі пропозиції мерія вважає за великодушність.

Чи не більший цинізм спостерігаємо у ситуації з родиною героя Майдану.

Незабаром після відмови від кімнатки у гуртожитку, Марія Байдовська одержує офіційного листа від нововолинських владців. У ньому йдеться про те, що вона відмовилася уже від 2 (!) кімнат, а тому запропонувати їй якісь інші варіанти мерія не в силі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Оля Показати IP 3 Липня 2014 16:52
Ганьба такій владі!
Орел Показати IP 3 Липня 2014 16:54
іде війна, люди кожного дня гинуть захищаючи Україну! і не просять квартири на халяву!
Анонім до Орел Показати IP 17 Липня 2014 20:40
якщо смерть дитиня ти називаєш халявою, то такоі халяви я тобі бажаю
Решка Показати IP 3 Липня 2014 16:57
І тим хто гине не дадуть, а собі візьмуть. Не треба героям і їхнім дітям квартири, лиш би були памятники, щоб було на що злість зганяти.
Анонім Показати IP 3 Липня 2014 17:02
влада змінила лише обличчя, а суть залишилась та ж сама - совок
вік Показати IP 3 Липня 2014 17:03
коментар було видалено
віра до вік Показати IP 3 Липня 2014 17:13
Не сиій, гріх будеш мати за таке вякання!!!!! Майдан це поклик душі багатьох. А те, що зараз ці квартирні проблеми, то від нашоі страшноі бідності. А ті, що були, чи прийшли до влади, повинні пам,ятати про народний гнів і про можливість нового Майдану, який буде ІНШИМ
Анонім до віра Показати IP 3 Липня 2014 17:16
коментар було видалено
Майдан Показати IP 3 Липня 2014 17:08
коментар було видалено
Скоро Показати IP 3 Липня 2014 17:09
коментар було видалено
Анонім Показати IP 3 Липня 2014 17:14
Які ж тут ви?одки постійно коментують!!!! Фу, позор д*білам!!!!
Наташа Показати IP 3 Липня 2014 17:16
Ви знаєте, гидко від усього. Від того, що людина загинула, а у влади одні відписки. А ще гидкіше від того, що смертю сина вирішили рішити проблеми старших дітей, які одружуються, родять і сидять на шиї. Щоб жити краще потрібно заробляти і не тільки в Україні, щоб мати своє житло. Ганьба всім...
Всезнайко до Наташа Показати IP 3 Липня 2014 21:26
коментар було видалено
Нормальний до Всезнайко Показати IP 3 Липня 2014 21:26
коментар було видалено
Депутатка до Наташа Показати IP 3 Липня 2014 21:28
Наташа, це Ви не спекулюйте. Як людей розстрілювати, то наша влада тільки за, а як допомогти людині в біді - то голову в пісок і відписки. Байдовський на Майдані помер за майбутнє України, і нова влада просто зобов язана допомогти цій сім ї (да і не тільки цій). Чи Ви гадаєте, що ця жінка, яка пережила страшну втрату, не заслуговує на допомогу? Якби вона крала так як регіонали, то мала б не одну квартиру, чи Ви цього не розумієте. А Так працювала за мізер все життя, а люди такого віку, як її діти також не потрібні державі, яка не дає змогу заробити навіть на елементарне, не те що на свій куток,а тепер її ще і в спекуляції звинувачують. Ніяка квартира, і навіть межигір я не повернуть їй рідного сина.Але знущатися з жжінки і робити вигляд, що вона просить чогось захмарного- великий гріх.
болить... до Депутатка Показати IP 4 Липня 2014 12:04
100% підтримую Вашу думку. Як родила жінка сина, то для держави, боровся за майбутнє всіх нас, сидячих за клавою, виділити квартиру - це подяка держави має бути матері за такого гідного сина (розумний, сильний хлопець чи надія батьків була навіть на метіальну допомогу у старості і участь, а тепер сина немає - немає надії), а ми повинні прихилити голови і з соромом мовчати, бо ми не вийшли на майдан, ми не стали поряд, не підставили своє плече.... І майже до теми, чому держава не піклується про молодь, як їм стати на ноги? є нібито якийсь молодіжний кредит, доступне житло - сміх тай годі! Не зароблять...кричать тут!? Може молодий лікар, вчитель, офіцер заробити на житло? Чи всім іти на базар, всім на заробітки!? Вам треба хірургічне втручання на базар підете!!!!???? А ні, нехай великі хабарі беруть молоді спеціалісти, нехай заробляють собі на житло!!!! Чому держава навіть не контролює тих хто здає житло, щоб хоч трохи адекват в цінах був! Будуй житло держава для молоді! Щоб молоді сім"ї хоча б винаймали у держави за помірною ціною! Хотіла би я подивитись на тих, хто пише нехай заробляють, на їх житло і як заробили!!!!???? З якої такої заробітної плати.
ніколь до Депутатка Показати IP 4 Липня 2014 13:01
підтримую вас, безперечно... отакі ми, українці, на нажаль... замість того, щоб гуртом підійти до "великого сапожнікова" і вимагати відповіді, чому ваін своїх дітей-внуків не послав на Майдан, чому сам ТАМ не був....??? завдячуючи цим дітям, яких виховали такими бути МАТЕРІ, при владі вони-хто так і остався "прилизавшись", хто вже отримав владу... ПОМІНЯТИСЯ квартирами, будинками з тими, чиї діти, чоловіки віддали життя!! І СТАТИ ЗА ЦЕ ГРОМАДОЮ!!! Думаю, влада тут же знайшла б усі можливості надати достойне житло!!!
иван Показати IP 3 Липня 2014 17:19
беріть шо дають бо завтра забудуть -!
память Показати IP 3 Липня 2014 17:31
Залишиться в память мабуть одна ця табличка а може і її скинуть бо визнають що це зло той майдан і всі його"герої"-зло
Вільна Волинь Показати IP 3 Липня 2014 18:12
Все правильно, нащо людям допомагати? Краще вже на пам'ятник Бандері пів-мільйона виділити. А його родина під тим пам'ятником потім намет розіб'є і будуть там жити.
росіянин Показати IP 3 Липня 2014 19:01
краще пам ятник, ніж квартири на халяву
українець до росіянин Показати IP 3 Липня 2014 21:37
Пам'ятник - це показуха. От в Іваничах, кажуть, селищна рада виділила 100 тис. на пам'ятник Небесній Сотні. Ніби добра справа. А чи не краще було б віддати ці гроші на придбання квартири рідним С. Байдовського? Пам'ять про хлопця можна вшанувати, відвідавши цвинтар у Менчичах. Це моя думка. А ви, шановний росіянин, напевно, справді росіянин. Бо українець не скаже про "квартиру нахаляву". Мені особисто стало дуже боляче від ваших слів.
ніколь до росіянин Показати IP 4 Липня 2014 13:04
ти справді, "росіянин", росіянин? чи ти заброда, яких на моїй землі тисячі? халява - це ти-зроблений нахаляву...
а хрена тебе Показати IP 4 Липня 2014 01:01
коментар було видалено
петя Показати IP 4 Липня 2014 03:12
задовбала така влада - для якихось сімей дають по 100 квадратів гуртожитку а для таких - по 19. Ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus