USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Скандал продовжується: до лаври знову не пускають комісію Мінкульту. Відео

31 Березня 2023 10:40
Скандал навколо Києво-Печерської лаври продовжується. Представники УПЦ МП та їх прибічники не звільняють територію заповідника та другий день не пускають комісію Мінкульту, яка мала б там проводити інвентаризацію майна.

Що сьогодні відбувається на території лаври – у матеріалі РБК-Україна.

Зранку на території Києво-Печерської лаври вже знову зібралося чимало вірян. Священнослужителі Московського патріархату заявляють, що йти нікуди не збираються та проводитимуть молитви як вранці, так і ввечері.

Служителі УПЦ МП заблокували входи до одного з храмів разом із своїми прихильниками. Після спроб протиснутися вперед на території лаври виникла невеличка «потасовка».

Станом на 10:14, на території лаври комісії Мінкульту не було. Були помічені люди, які не представились, спробували протиснутися в храм. Але віряни і їх не пустили, тож невідомі покинули територію.
Як ми писали, за рішенням Мінкульту, московський патріархат мав покинути заповідник до 29 березня.

В УПЦ МП намагалися оскаржити рішення влади та подали позов до Господарського суду. У позовній заяві йдеться про те, що договір між заповідником та лаврою чинний і в УПЦ МП немає причин для виїзду.

Читати ще: ПЦУ призначила виконувача обов'язків намісника Києво-Печерської лаври

У суді відмовили в забезпеченні позову представників Києво-Печерської лаври УПЦ МП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 31 Березня 2023 11:24
Безперечно,що московська церква буде чинити всякі можливі перешкоди.адже вона направляється фсб московії.А втрата Лаври -це початок кінця панування московської ідеології в Україні.Це є складова війни-тому треба бути готовим до всяких дій даної церкви.
Анонім Показати IP 31 Березня 2023 12:10
менше треба церемонитися з ряженими чекістами і називати речі своїми іменами, особливо для тих, хто продовжує цю путінську шоблу кормити у нас в Україні
До влади Показати IP 31 Березня 2023 15:11
Тобто до державної власності не допускають якісь пройдисвіти ,ви серйозно???Можна задіяти всі органи правопорядку,чи знову зітхання...Договір оренди закінчився,крапка,на вихід виродки...
так таки так до До влади Показати IP 31 Березня 2023 18:19
але ж потрібно щоб влада працювала .а не робила вигляд бурхливоі діяльності
Хтось брехав Показати IP 31 Березня 2023 20:52
Павло а проповідях проголошував що християни завжди славились своєю законослухняністю. Брехав , шакал. Або він ніякий не християнин.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus