USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ПЦУ призначила виконувача обов'язків намісника Києво-Печерської лаври

29 Березня 2023 18:55
Член Духовного собору Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, архімандрит від УПЦ МП Авраамій (Лотиш) перейшов до Православної церкви України та став виконувачем обовʼязків намісника Києво-Печерської лаври за рішенням митрополита Епіфанія.

Про це повідомляє Бабель.

Як намісник він також звернувся до братії із закликом залишитися в лаврі у складі помісної Православної церкви України.

«Дорогі отці і браття! Закликаю вас залишитися в лаврі в складі Помісної Православної церкви України під омофором Блаженнійшого митрополита Епіфанія. Готовий до спілкування з Вами та прагну разом з вами потрудитися для оновлення нашої обителі як справжнього монастиря і місця духовного оновлення для ченців та всіх вірних», – додав Авраамій.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній звернувся до уряду з проханням надати у користування українській лаврі приміщення для звершення богослужінь, проживання братії та монастирської діяльності. Митрополит Епіфаній висловив сподівання, що держава допоможе захистити намісника і монастир від можливих провокацій з боку прихильників Московського патріархату.

29 березня 2023 року Свято-Успенський монастир УПЦ МП має звільнити територію Києво-Печерської лаври. У Московському патріархаті заявили, що вважають це «ультиматумом», не бачать у цьому юридичних обґрунтувань і не збираються йти.

Як повідомляли, наприкінці 2022 року заповідник «Києво-Печерська лавра» поінформував УПЦ (МП), що з 1 січня не продовжує з нею договір користування Успенським собором та Трапезною церквою.



У березні патріарх РПЦ Кіріл закликав світ захистити Києву-Печерську лавру. Зокрема він назвав її «колискою нашої цивілізації».



Після заяви Кіріла скандальний намісник монастиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі митрополит Павло записав відеозвернення, в якому категорично заявив, що не буде звільняти приміщення лаври.



Читати ще: «Всі, хто відкине владу Москви, продовжать служіння у Лаврі», – Епіфаній



А прессекретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що рішення української влади не продовжувати договір про оренду Києво-Печерської лаври з представниками Московського патріархату виправдовує проведення «спецоперації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 29 Березня 2023 21:38
Іуда!
скептик до Всезнайко Показати IP 29 Березня 2023 23:02
уточнюй: іуда паша мерседес. служить бусурманам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus