USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Схеми» знайшли в ексміністра Табачника будівельний бізнес в окупованому Криму

25 Травня 2023 07:45
Колишній міністр освіти та науки Дмитро Табачник, якого підозрюють у державній зраді, є співзасновником будівельної компанії в окупованому Криму. Вона зареєстрована за російським законодавством.

Про це повідомляє проєкт «Схеми», пердає Бабель.

Реєстр юридичних осіб рф свідчить, що від жовтня 2021 року Табачник володіє часткою в 50% компанії ООО «Специализированный застройщик «Таврида-Центр». Вона зареєстрована в Сімферополі.

Основним напрямком роботи вказана «діяльність замовника-забудовника, генерального підрядника». У Табачника є партнер — місцевий забудовник, громадянин росії Володимир Аматуні.

У 2021 році «Таврида-Центр» мала збитки, а звітів за 2022 рік ще немає.
У листопаді 2022 року Дмитру Табачнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Згодом Служба безпеки наклала арешт на його майно.

27 квітня 2023 року стало відомо, що Дмитро Табачник став радником голови окупаційної адміністрації на Запоріжжі. Він балотується в «депутати». Він також балотуватиметься в місцеві «депутати».

12 травня 2023 року Табачнику додатково повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) і ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus